„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu

Šis receptas yra iš Davido Lebovitzo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“. Labai paprastas, tik reikia šiokio tokio planavimo iš anksto. Ir dar gero jogurto, kuris gali būti karvės, avies ar ožkos pieno. Pastarieji – dėl įdomesnio skonio. Bet taip pat jie būna dar ir begėdiškai brangūs. Todėl pernelyg nesukit galvos ir imkit karvės pieno jogurtą. Pagal receptą buvo ožkos.
Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu
Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu / Strelkabelka nuotr.

Naivu tikėtis gauti varškę užšaldžius kefyrą, tai lygiai taip pat ir čia – naivoka tikėtis gauti sūrį, per naktį nuvarvinus jogurtą. Šiuo atveju gaunam lengvai tepamą užtepą, kurį pagardinam įvairiom šviežiom žolėm. Ir tai yra skanu, nes... visi patiekalai pagal Deivido receptus yra skanūs.

Ingredientai:

užtepui:

  • 400 g riebaus ožkų (avies, karvės) pieno jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų prieskoninių žolelių (laiškinių česnakų, čiobrelių, šalavijų ar petražolių);
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų česnakų;
  • druskos;
  • pipirų.

pomidorams:

  • 600 g vyšninių pomidorų (arba įvairių rūšių);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 plonai supjaustytos česnako skiltelės;
  • sauja šviežių prieskoninių žolelių;
  • druskos;
  • pipirų.

skrebučiams:

  • 4 duonos riekės;
  • česnako duonai ištrinti.

Gaminimas:

1. Į kiaurasamtį įtieskite kelis kartus sulankstytos marlės, sukrėskite jogurtą, uždenkite marle ir dėkite į šaldytuvą 24 val.

2. Nuvarvėjusį ir sutirštėjusį jogurtą sudėkite į dubenį ir sumaišykite su visais smulkintais prieskoniais. Padėkite į šaldytuvą iki prireiks.

3. Kepimo inde sumaišykite pomidorus su aliejumi ir likusiais ingredientais, pabarstykite druska ir pipirais, tolygiai paskleiskite vienu sluoksniu ant dugno.

4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Kelis kartus pamaišykite, kol pomidorai pradės vysti ir skleisti sultis.

Strelkabelka nuotr./Kepti pomidorai
Strelkabelka nuotr./Kepti pomidorai

5. Iškepusius pomidorus suverskite į dubenį su visomis sultimis ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Taip laikyti pomidorus galite iki 8 valandų, ir kuo ilgiau jie stovės, tuos bus skanesni.

6. Paskrudinkite duoną keptuvėje arba orkaitėje. Įtrinkite česnaku ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

7. Norėdami patiekti, storai aptepkite kiekvieną skrudintą duonos riekę sūriu, šaukštu sudėkite ant viršaus pomidorus, apliekite susidarusiomis pomidorų sultimis. Stambiai supjaustykite prieskonines žoleles ir gausiai apibarstykite jomis skrebučius.

Strelkabelka nuotr./Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu
Strelkabelka nuotr./Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs