Karamelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.
Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.
Ingredientai:
- 50 g sviesto;
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, lapai pašalinti ir nupjautas kotas;
- 2-3 česnako skiltelės, supjaustytos plonomis riekutėmis;
- keletas šviežio čiobrelio šakelių.
Gaminimas:
1. Imame puodą tokį, kad jame laisvai tilptų žiedinis kopūstas. Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, sudedame česnako skilteles ir čiobrelius.
2. Ant viršaus „sodiname“ žiedinį kopūstą, uždengiame dangčiu, troškiname 20-30 minučių – įkišus peilį jis turi lengvai slysti.
3. Patiekiame kartu su karamelizuotais česnakais ir užpilame sviestu, kuriame troškinosi.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram