Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Visos mintys apie vegetarizmą išgaruoja temperatūrai nusileidus iki +5 laipsnių ir dar palijus kelias dienas iš eilės. Ir jokie pasišildymai arbatėlėmis su šildančiais prieskoniais nepadeda. Norisi tikro ir teisingo „comfort food“, t.y. kokios nors ilgai ir lėtai troškintos mėsos.
Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše / Strelkabelka nuotr.

Šis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų.

Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Ingredientai:

  • Apie 600 g jautienos troškinimui;
  • aliejaus kepti;
  • 3 vidutiniai svogūnai, nulupti ir perpjauti per pusę;
  • 4 morkos, nuskustos ir perpjautos išilgai;
  • 2–3 saliero kotai, supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais;
  • 3–4 česnako skiltelės;
  • 2 skiltelės džiovintų baravykų;
  • kelios šakelės rozmarinų, čiobrelių;
  • 0,5 l tamsaus alaus.

košei:

  • 400 g pastarnokų;
  • 400 g bulvių;
  • apie 150 g grietinės ar graikiško jogurto;
  • 40 g sviesto (galima ir daugiau);
  • druskos.

Gaminimas:

1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.

2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.

3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.

4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.

5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.

Strelkabelka nuotr./Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
Strelkabelka nuotr./Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų