„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: vištos šlaunelės su topinambais

Topinambai, bulvinės saulėgrąžos, žieminės bulvės, Jeruzalės artišokai – vadinkit, kaip norit, bet vis tiek didžioji dalis mūsų nežinom, ką veikti su tuo riešutų skonį turinčiu gumbu. Visada galvojau, kad topinambai kartu su ropėmis ir griežčiais yra vegetarų, veganų, žaliavalgių ir šiaip žmonių, kurie už tave geriau maitinasi ir dar, aišku, nepamiršta to pabrėžti, maistas.
Vištos šlaunelės su topinambais
Vištos šlaunelės su topinambais / Strelkabelka nuotr.

Buvau įsitikinusi, kad jie yra tinkami tik salotoms. Ir vieną dieną be tikslo sklaidant kulinarinės knygos „Jerusalem“ lapus, mano akys užkliuvo už keptų vištos šlaunelių su topinambais. Reikia išbandyti!

Išmaišiau Halės ir Kalvarijų turgus, aplėkiau porą didesnių prekybos centrų, kur jų anksčiau teko matyti, bet nieko neradau. Išgelbėjo mane Kaziuko mugė. Radau ten net ir šalotinių svogūnų – gražių ir didelių iš Anykščių. Kaip tik tai, ko man reikėjo receptui.

Beje, kadangi prie keptos vištienos nieko daugiau neteikiau, t.y. jokių ryžių, bulvių ar dar ko nors, vietoje siūlytų 0,5 kg dėjau 1 kg topinambų. Bet jei planuojate patiekti garnyrą, visiškai užtenka 0,5 kg topinambų.

Vištos šlaunelės su topinambais

Ingredientai:

  • 1 kg topinambų (nuvalytų ir supjaustytų išilgai. Jei didesni, tai pjaukite į keturias dalis);
  • 6 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 8 vištos šlaunelės;
  • 12 šalotinių svogūnų, supjaustytų išilgai;
  • 12 česnako skiltelių, stambiai sukapotų;
  • žiupsnelis šafrano;
  • pusė citrinos, supjaustytos griežinėliais;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 150 ml šalto vandens;
  • 1 1/2 valg. šaukšt. maltų rožinių pipirų;
  • šviežio čiobrelio šakelių;
  • 1 valg. šaukšt. džiovinto peletrūno;
  • 2 valg. šaukšt. druskos;
  • 1/2 valg. šaukšt. juodųjų pipirų.
Strelkabelka nuotr./Vištos šlaunelės su topinambais
Strelkabelka nuotr./Paruoštos kepti vištos šlaunelės su topinambais

Gaminimas:

1. Topinambus sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite citrinos sulčių ir užvirkite. Virkite apie 10 min. Daržovės neturi būti visiškai išvirusios. Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti.

2. Į dubenį sudėkite visus produktus (kartu su topinambais). Gerai permaišykite ir palikite „pasimarinuoti“. Geriausia per naktį, bet jei spaudžia laikas, užtenka ir kelių valandų.

3. Viską sudėkite į kepimo indą, kepkite 200°C temperatūroje 30 min., tuomet uždenkite folija ir dar pakepkite 15 min.

Skanaus!

Strelkabelka nuotr./Vištos šlaunelės su topinambais
Strelkabelka nuotr./Vištos šlaunelės su topinambais

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs