Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas (apie 450 g);
- 1 raudonasis vidutinio dydžio svogūnas;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 valg. šaukšt. šviežiai kapoto rozmarino;
- 7 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- 15 g supjaustytų baziliko lapų;
- 120 g miltų;
- 1 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 150 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano ar Džiugo);
- 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. juodgrūdės sėklų (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo).
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.
2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.
4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.
5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.