„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: žiedinių kopūstų pyragas

Šis žiedinių kopūstų pyragas, kuris yra iš serijos „kaip panaudoti žiedinį kopūstą ne sriuboj“, yra tiesiog... gardus. Puikus ir šiltas, puikus ir šaltas, dar puikesnis kitą dieną – pusryčiams ar pietums. Taip pat tinka ir iškylai – lengvai pjaustomas ir transportuojamas.
Žiedinių kopūstų pyragas
Žiedinių kopūstų pyragas / Strelkabelka nuotr.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas (apie 450 g);
  • 1 raudonasis vidutinio dydžio svogūnas;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 valg. šaukšt. šviežiai kapoto rozmarino;
  • 7 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • 15 g supjaustytų baziliko lapų;
  • 120 g miltų;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano ar Džiugo);
  • 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. juodgrūdės sėklų (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo).
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs