Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studento įkurta užkandinė vilioja makaronų mėgėjus: pietautojai – iš viso miesto

Vos 21-erių kaunietis Mindaugas Stanius jau įgyvendino savo pirmąją didelę svajonę, puoselėtą nuo mokyklos laikų. Vaikinas įkūrė greitojo maisto užkandinę, kur pagrindinę meniu dalį sudaro makaronų patiekalai, juos susikomponuoti gali patys valgytojai.
Mindaugas Stanius
Mindaugas Stanius / „Urmas“ nuotr.

Nedidelė užkandinė „Vermishelis“ įsikūrusi prekybai pritaikyto stilizuoto traukinio vagone, prekybos miestelyje „Urmas“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Modernus ir gana ryškus, žaismingas interjeras kurtas paties M.Staniaus. Galima sakyti, jog viskas čia sugalvota ir įgyvendinta jaunojo kūrybines industrijas universitete studijuojančio savininko – nuo verslo idėjos ir užkandinės veikimo principo iki patiekalų receptų.

Tačiau, vaikino teigimu, kolektyvas dirba labai demokratiškai, visi pagrindiniai sprendimai priimami tariantis. „Visi esame lygūs, kiekvieno nuomonė svarbi. Labai džiaugiuosi puikiais savo bendradarbiais, o labai nedidelė jų kaita turbūt rodo, kad ir jiems čia gerai“, – pasakojo jaunasis verslininkas, dažnai ir pats stovintis už prekystalio bei besisukantis virtuvėje.

„Urmas“ nuotr./Užkandinė „Vermishelis“
„Urmas“ nuotr./Užkandinė „Vermishelis“

Patiekalus kuria patys svečiai

Makaronų patiekalų pagrindą užkandinėje sudaro specialiai gaminami spagečiai, o toliau valgytojas gali rinktis pats – mėsos rūšį, padažus, priedus, tokius kaip pomidorai, morkos, riešutai, svogūnai ir kitokius. Beje, vietoj spagečių galima rinktis ir veganiškus makaronus be kiaušinių arba ryžius.

Pasak M.Staniaus, tokia demokratija slypi pačiose verslo idėjos ištakose. Dar mokydamasis vyresnėse mokyklos klasėse, vaikinas grįždavo namo pavalgyti pietų. Kadangi gyveno visai arti mokyklos ir kelionei sugaišdavo labai mažai laiko, spėdavo pietus pats pasigaminti.

Įsitikinau, kad iš pirmo žvilgsnio toks nuobodus patiekalas, kaip makaronai, gali turėti daugybę pačių įvairiausių variantų ir tarpusavyje derančių skonių.

„Žinoma, patiekalas turėdavo būti nesudėtingas ir greitai paruošiamas. Todėl dažnai tekdavo rinktis makaronus. Kai nusibosdavo žinomi receptai, bandydavau juos visaip paįvairinti. Tada ir įsitikinau, kad iš pirmo žvilgsnio toks nuobodus patiekalas, kaip makaronai, gali turėti daugybę pačių įvairiausių variantų ir tarpusavyje derančių skonių“, – pasakoja vaikinas.

„Urmas“ nuotr./Užkandinės „Vermishelis“ patiekalas
„Urmas“ nuotr./Užkandinės „Vermishelis“ patiekalas

Pasak jo, pasinėrus į šias improvizacijas po truputį ir ėmė formuotis idėja ateityje pasidalinti savo atradimais ir su kitais. Be to, patiko tas paprasto paruošimo ir didelių galimybių derinys. „Norėjosi, kad kiekvienas lankytojas atrastų mėgiamiausią savo derinį, todėl atrinkau pagrindines sudedamąsias dalis ir sukūriau padažus iš kurių jau pats žmogus susikuria savo derinį“, – dėstė pašnekovas, anksčiau patirties sėmęsis įvairiuose restoranuose.

Plėstis neskuba, bet naujovių yra

Nuo idėjos iki jos įgyvendinimo praėjo ketveri metai. O dabar jau beveik metus dirbantis „Vermishelis“ sulaukia ne pro šalį traukiančių lankytojų, bet ir toliau esančių biurų darbuotojų, kurie čia specialiai atvažiuoja pietauti ar pasiimti maisto išsinešimui.

„Jei žmonės specialiai atvažiuoja pas mus, vadinasi mus vertina, o tuo mes labai džiaugiamės“, – sako M.Stanius. Pasak jo, jau susiformavo nuolatinių svečių ratas, bet visada atvyksta naujų valgytojų ir šis srautas vis stiprėja.

„Urmas“ nuotr./Užkandinė „Vermishelis“
„Urmas“ nuotr./Užkandinė „Vermishelis“

„Žmonės išgirsta rekomendacijas vieni iš kitų, perskaito atsiliepimus mūsų „Facebook“ puslapyje ir nusprendžia atvykti patys. Iš tiesų jokių skambių atidarymų nedarėme, leidome sau įsibėgėti ir po truputį jaukintis lankytojus. Maitinimo įstaigai įsitvirtinti reikia daug laiko, tad kol kas apie plėtrą negalvoju, bet tokių planų ateičiai yra. Dabar stengiamės pasiūlyti kažką naujo tiesiog čia. Tiems, kurie nenori patys komplektuoti patiekalo, pasiūlėme dienos pietus su parinktu patiekalu. Taip pat pas mus dabar galima paragauti ir žuvies, vištienos, salotų bei labai gardžių naminių mėsainių“, – naujoves vardija jaunasis užkandinės savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?