Receptas grybautojams: su sūriu kepti raudonikiai ir baravykai

Laukiate savaitgalio, kad galėtumėt nerti į mišką? Tik grybautojas supras šitą jausmą. Na, o tiems, kam pavyks rasti laimikį, siūlome nuostabų receptą!
Baravykai
Baravykai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Grybai Receptai

Reikės:

  • 4 didelių baravykų (raudonikių, šilbaravykių) galvučių,
  • 100 g gorgonzolos arba kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
  • 25 g pakepintų ir susmulkintų graikinių riešutų,
  • 4 šakelių čiobrelio,
  • 50 g sviesto,
  • saujelės rukolos.

Gaminimas:

Sveikų, nesukirmijusių grybų galvutes nuvalykite drėgna servetėle, jokiu būdu neplaukite.

Dubenėlyje sutrinkite sūrį, sviestą ir sumaišykite su graikiniais riešutais bei čiobrelių lapeliais.

Sūrio įdarą padalinkite į lygias dalis ir aptepkite vidinę grybų kepurėlių pusę.

Grybus sudėkite į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, o grybai suminkštės.

123RF.com nuotr./Įdaryti grybai
123RF.com nuotr./Įdaryti grybai

Patiekite su rukolos salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis