Reikės:
- 4 didelių baravykų (raudonikių, šilbaravykių) galvučių,
- 100 g gorgonzolos arba kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
- 25 g pakepintų ir susmulkintų graikinių riešutų,
- 4 šakelių čiobrelio,
- 50 g sviesto,
- saujelės rukolos.
Gaminimas:
Sveikų, nesukirmijusių grybų galvutes nuvalykite drėgna servetėle, jokiu būdu neplaukite.
Dubenėlyje sutrinkite sūrį, sviestą ir sumaišykite su graikiniais riešutais bei čiobrelių lapeliais.
Sūrio įdarą padalinkite į lygias dalis ir aptepkite vidinę grybų kepurėlių pusę.
Grybus sudėkite į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, o grybai suminkštės.
Patiekite su rukolos salotomis.
Skanaus!