Tačiau, ar už lango baltas šaltis, ar pilka drėgmė, paguosti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu N.Slateris ir dalijasi savo knygoje.
Ingredientai (2 asm.):
- 4 šviežios dešrelės (autorius naudoja itališkas, tačiau jūs galite rinktis, pavyzdžiui, šviežias kiaulienos dešreles);
- 3 vidutiniai porai;
- 30 g sviesto;
- 100 ml vandens;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ar taukų;
- 250 ml daržovių sultinio;
- skardinė konservuotų baltųjų pupelių (tinka ir pačių išsivirtos, reikės apie 300 g);
- sauja šviežių petražolių, sukapotų.
Gaminimas:
1. Nupjaukite porų tamsiai žalias viršūnes ir šakneles, tada supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir kruopščiai nuplaukite dideliame kiekyje šalto vandens.
2. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, pilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite porų griežinėlius. Apdenkite puodą gabaliuku kepimo popieriaus, o tada sandariai uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį, tegul porai 8–10 min. troškinasi, kol suminkštės.
3. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus ir iškepkite dešreles, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių. Jei norite, dešreles galite kepti ir orkaitėje, tik pradėkite tą daryti dar iki užkaičiant porus, nes užtruks kiek ilgiau.
4. Į puodą su jau suminkštėjusiais porais supilkite sultinį, pavirkite dar porą minučių, o tada nukelkite nuo ugnies ir įmerkiamu elektriniu smulkintuvu sutrinkite puodo turinį iki piurė konsistencijos.
5. Nusunkite pupeles (jei naudojate konservuotas), perskalaukite šaltu vandeniu, o tada suberkite į porų piurė ir pakaitinkite, kol pupelės sušils, įmaišykite petražoles ir nuimkite nuo ugnies.
6. Patiekite dešreles, paguldytas porų-pupelių patale, jei norite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.