Reikės:
- 3 didelių morkų,
- 1 saldžiosios raudonosios paprikos,
- 1 gūžės romaninių salotų,
- 1 saliero stiebo,
- 5 skiltelių česnako,
- 1 rytietiškų ryžių lapo suktinukams „Spring Rolls"
- 2 valg. š. aliejaus,
- 1 arbat. š. rudojo cukraus,
- 1 valg. š. sojų padažo,
- 1 valg. š. žuvų padažo,
- 2 valg. š. austrių padažo.
KAIP GAMINTI
- „Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės.
- Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinėliais.
- Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, sumeskite daržoves ir kepkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
- Tada suberkite cukrų, sukrėskite padažus, berkite druskos, viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
- Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
- Ant paruoštų ryžių lapų lakštų išdėliokite salotų lapus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir vyniokite suktinuką. Kad jis tvirčiau laikytųsi, sudrėkinkite vandeniu.
- Suktinukus supjaustykite griežinėliais.