Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sultinga kepta vištiena – pirštus apsilaižysite!

Manote, kad paruošti sultingą vištieną sudėtinga? Jūsų dėmesiui – receptas, kurio rezultatas jus nustebins įspūdingais skoniais!
Sultinga vištiena
Sultinga vištiena / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Vietoj bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite“, – pataria tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė .

Reikės:

4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių,

kelių nedidelių bulvių,

1–2 ryšulėliai smidrų,

1/2 šaukštelio maltų pipirų,

1 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,

3 česnako skiltelių,

kelių peletrūno lapelių,

2 žaliųjų citrinų,

3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).

2. Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, smulkintu česnaku. Padaliname į dvi dalis.

3. Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ir supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulves pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.

4. Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą. Viską kepame 180–200 ⁰C orkaitėje apie 30–40 min.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?