Sultinga kepta vištiena – pirštus apsilaižysite!

Manote, kad paruošti sultingą vištieną sudėtinga? Jūsų dėmesiui – receptas, kurio rezultatas jus nustebins įspūdingais skoniais!
Sultinga vištiena
Sultinga vištiena / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Vietoj bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite“, – pataria tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė .

Reikės:

4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių,

kelių nedidelių bulvių,

1–2 ryšulėliai smidrų,

1/2 šaukštelio maltų pipirų,

1 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,

3 česnako skiltelių,

kelių peletrūno lapelių,

2 žaliųjų citrinų,

3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).

2. Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, smulkintu česnaku. Padaliname į dvi dalis.

3. Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ir supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulves pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.

4. Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą. Viską kepame 180–200 ⁰C orkaitėje apie 30–40 min.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų