Ne tik vasarą, bet ir žiemą vilnietė su šeima mėgaujasi patiekalų ruošimu kepsninėje: „Žiemą kepsninė idealiai tinka puodui su troškiniu. Šiltuoju metų laiku joje intensyviai gaminame mėsą ir daržoves. Regis, toks įprastas derinys kaip vištiena, šviežios bulvės ir pundelis smidrų tampa delikatesu.“
Vištiena su šviežiomis bulvėmis ir smidrais
Reikės:
- vištienos šlaunelių mėsos (nukaulintos)
- šviežių didelių bulvių
- pundelio žalių smidrų
Naminiam česnakiniam padažui:
- graikiško jogurto
- alyvuogių aliejaus
- trintų česnakų
- baziliko
Garnyrui:
- šviežių pomidorų
- „Burata“ sūrio
- balzaminio acto
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Vištieną marinuojame prieskoniais – čiobreliais, raudonėliu, paprika, rūkyta saldžiąja paprika ir druska. Šaldytuve prieš kepdami palaikome keletą valandų.
Bulves įdarome rikotos sūriu, žolelėmis ir ančiuvių sviestu. Smidrus įtriname citrina ir kaparėliais.
Sumaišome ingredientus garnyrui – smulkiai supjaustome pomidorą, sūrį, pilame balzamiko actą ir alyvuogių aliejų.
Traukiame iš šaldytuvo vištieną. Kepame įkaitintoje kepsninėje, vartydami, apie 25–30 min. Bulves vidutinėje kaitroje, ant grotelių, kepame apie 20 min., kol jos suminkštės. Kad bulvės nepridegtų, keletą kartų apverčiame. Šparagus ant grotelių kepame iki 5 minučių. Iškepusius galime apšlakstyti citrinos sultimis.
Kol kepsninėje čirška vištiena, bulvės ir smidrai, pasiruošiame sveiką naminį česnakinį padažą be majonezo. Iki vientisos masės išmaišome graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, trintus česnakus ir baziliką.
Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių! Paskubėkite – finišo tiesiąją konkursas pasieks rugpjūčio 18 dieną.