Ingredientai:
- 500 g maltos kalakutienos krūtinėlės;
- 2 svogūnai;
- 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
- žiupsnis džiovintų čiobrelių;
- 1 stiklinė auksaspalvių razinų;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.
2. Šiuos kotletukus galite kepti suvertus ant medinių iešmelių, o galite tiesiog išdėlioję ant skardos. Jei renkatės pirmąjį variantą, išmirkykite iešmelius šaltame vandenyje.
3. Dėkite maltą mėsą į dubenį, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite. Gautą mėsos masę 1-2 val. palaikykite šaldytuve.
4. Ištraukite dubenį su mėsa iš šaldytuvo, suberkite nusausintas razinas, įmuškite kiaušinį ir suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius arba plokščius maltinukus.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Maltinukus verkite ant iešmelių arba dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o tada dėkite kepti. Kepkite apie 20-25 min., priklausomai nuo kotletuk7 dydžio. Pabaigoje galite įjungti grilio funkciją.
6. Patiekite kotletukus su virtais ryžiais ar bulgur kruopomis, lengvomis žalumynų ir daržovių salotomis. Jei norisi, šalia galite patiekti padažo, tarkime, jogurtinio.