„Galima mėsainių įvairovė, turbūt, yra neišsemiama. O konkrečiai „Fresh taste“ burgeris mane paperka sultingos vištienos ir salstelėjusios šoninės deriniu. Savame šiltnamyje ir darže užaugtos, tik prieš pusvalandį nuskintos daržovės garantuoja šviežumo ir traškumo gūsį.
Naminiams mėsainiams apskritai sudėtinga atsispirti, o „Fresh taste“ – praktiškai neįmanoma“, – pabrėžia panevėžietė Kristina, 15min auditorijai atskleidžianti savo vasaros mėsainių numeris vienas receptą.
Reikės:
- mėsainių bandelių
- vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
- karštai rūkytos šoninės (bacon)
- šviežių agurkų, pomidorų, svogūnų
- salotų
- bulvių skiltelių
- mėgstamo mėsainių padažo – pati naudoju „Chipotle“ mėsainių padažą
Gaminimas:
Vištienos šlaunelių mėsą įtriname mėgiamais prieskoniais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Marinuotis paliekame mažiausiai 5 val.
Visas tolimesnis darbas tenka kepsninei. Mėsą kepame 200°C laipsnių temperatūroje apie 20 min. pavartant. Šoninės juosteles taip pat pakepame iš abiejų pusių.
Bulvytės kepamos inde, apšlaksčius aliejumi, 200°C temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo skiltelių dydžio. Bandelių vidines puses pašildome ant grotelių apie pusę min.
Pomidorus, agurkus ir svogūnus susipjaustome plonais griežinėliais.
Valgome kartu su bulvytėmis.
Mėsainį „statau“ tokiu eiliškumu:
1. Bandelė
2. „Chipotle“ padažas
3. Salotos lapas
4. Vištiena
5. Agurkas
6. Pomidoras
7. Svogūnas
8. Šoninė
9. Padažas
10. Bandelė
Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!