Virtų kiaušinių ir žalumynų mišrainė
Ingredientai:
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- ryšelis svogūnų laiškų arba laiškinių česnakų;
- kelios šakelės krapų;
- 1 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
- šlakelis šviežių citrinų sulčių arba baltojo vyno acto;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos.
Gaminimas:
1. Kiaušinius supjaustykite kubeliais arba sukapokite. Žalumynus susmulkinkite.
2. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, druskos ir pipirų berkite pagal skonį. Jei mėgstate aštriau, galite įlašinti kelis lašus turimo aštraus padažo.
3. Šią mišrainę naudokite ruošdami dvigubus sumuštinius. Tiesa, paruoštų jų ilgai nelaikykite, verta valgyti kuo greičiau.
Tuno mišrainė
Ingredientai:
- 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusausinto ir pasmulkinto;
- 1 valg. šaukšt neriebaus majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas plonais griežinėliais;
- 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto mažais kubeliais;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių, jei stambesni, kiek pasmulkintų;
- kapotų šviežių petražolių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Sumaišykite dubenyje visus ingredientus, išskyrus tuną, druskos ir pipirų berkite pagal skonį – būtinai ragaukite.
2. Suberkite į dubenį ir pasmulkintą tuną, tačiau įmaišykite jį lengvais, lėtais judesiais, mums reikia, kad tuno gabaliukai pasiskirstytų, tačiau nevirstų koše.
3. Naudokite šią mišrainę ruošdami dvigubus sumuštinius. Šaldytuve ji gali išbūti 3 dienas, tačiau suteptus sumuštinius geriau valgyti ilgai nedelsiant.