Sumuštinio įdaras – soti mišrainė: ruošiame iš kiaušinių arba konservuoto tuno

Sočias miršaines daugelis esame įpratę užkąsti riekele mėgstamos duonos, tačiau šį užkandį galite sumoderninti. Tam mišrainę verta kiek paspalvinti ir palengvinti sezoniniais žalumynais, o kokybiškos duonos riekeles švelniai paskrudinti, kad būtų vos traškios. Ant vienos duonos riekės klokite mišrainės, dėkite antrąją riekę, o tada kiek spustelėkite ir belieka skanauti iškart ar imti į iškylą, žygį...
Sumuštinis su kiaušinių mišraine
Sumuštinis su kiaušinių mišraine / Vida Press nuotr.

Virtų kiaušinių ir žalumynų mišrainė

Ingredientai:

  • 4 kietai virti kiaušiniai;
  • ryšelis svogūnų laiškų arba laiškinių česnakų;
  • kelios šakelės krapų;
  • 1 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • šlakelis šviežių citrinų sulčių arba baltojo vyno acto;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kiaušinius supjaustykite kubeliais arba sukapokite. Žalumynus susmulkinkite.

2. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, druskos ir pipirų berkite pagal skonį. Jei mėgstate aštriau, galite įlašinti kelis lašus turimo aštraus padažo.

3. Šią mišrainę naudokite ruošdami dvigubus sumuštinius. Tiesa, paruoštų jų ilgai nelaikykite, verta valgyti kuo greičiau.

Vida Press nuotr./Kiaušinių mišrainė
Vida Press nuotr./Kiaušinių mišrainė

Tuno mišrainė

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusausinto ir pasmulkinto;
  • 1 valg. šaukšt neriebaus majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto mažais kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių, jei stambesni, kiek pasmulkintų;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Sumaišykite dubenyje visus ingredientus, išskyrus tuną, druskos ir pipirų berkite pagal skonį – būtinai ragaukite.

2. Suberkite į dubenį ir pasmulkintą tuną, tačiau įmaišykite jį lengvais, lėtais judesiais, mums reikia, kad tuno gabaliukai pasiskirstytų, tačiau nevirstų koše.

3. Naudokite šią mišrainę ruošdami dvigubus sumuštinius. Šaldytuve ji gali išbūti 3 dienas, tačiau suteptus sumuštinius geriau valgyti ilgai nedelsiant.

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis