„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sumuštinio įdaras – soti mišrainė: ruošiame iš kiaušinių arba konservuoto tuno

Sočias miršaines daugelis esame įpratę užkąsti riekele mėgstamos duonos, tačiau šį užkandį galite sumoderninti. Tam mišrainę verta kiek paspalvinti ir palengvinti sezoniniais žalumynais, o kokybiškos duonos riekeles švelniai paskrudinti, kad būtų vos traškios. Ant vienos duonos riekės klokite mišrainės, dėkite antrąją riekę, o tada kiek spustelėkite ir belieka skanauti iškart ar imti į iškylą, žygį...
Sumuštinis su kiaušinių mišraine
Sumuštinis su kiaušinių mišraine / Vida Press nuotr.

Virtų kiaušinių ir žalumynų mišrainė

Ingredientai:

  • 4 kietai virti kiaušiniai;
  • ryšelis svogūnų laiškų arba laiškinių česnakų;
  • kelios šakelės krapų;
  • 1 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • šlakelis šviežių citrinų sulčių arba baltojo vyno acto;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kiaušinius supjaustykite kubeliais arba sukapokite. Žalumynus susmulkinkite.

2. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, druskos ir pipirų berkite pagal skonį. Jei mėgstate aštriau, galite įlašinti kelis lašus turimo aštraus padažo.

3. Šią mišrainę naudokite ruošdami dvigubus sumuštinius. Tiesa, paruoštų jų ilgai nelaikykite, verta valgyti kuo greičiau.

Vida Press nuotr./Kiaušinių mišrainė
Vida Press nuotr./Kiaušinių mišrainė

Tuno mišrainė

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusausinto ir pasmulkinto;
  • 1 valg. šaukšt neriebaus majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto mažais kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių, jei stambesni, kiek pasmulkintų;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Sumaišykite dubenyje visus ingredientus, išskyrus tuną, druskos ir pipirų berkite pagal skonį – būtinai ragaukite.

2. Suberkite į dubenį ir pasmulkintą tuną, tačiau įmaišykite jį lengvais, lėtais judesiais, mums reikia, kad tuno gabaliukai pasiskirstytų, tačiau nevirstų koše.

3. Naudokite šią mišrainę ruošdami dvigubus sumuštinius. Šaldytuve ji gali išbūti 3 dienas, tačiau suteptus sumuštinius geriau valgyti ilgai nedelsiant.

123RF.com nuotr./Tuno salotos
123RF.com nuotr./Tuno salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų