6-8 porcijoms reikės:
Tešlai:
- 150 g sviesto,
- 110 ml vandens,
- 400 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 1,5 arb. š. garstyčių miltelių,
- 1 kiaušinio su šlakeliu pieno tešlai aptepti.
Įdarui:
- 25 g sviesto,
- 4 didelių svogūnų,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- pundelio laiškinių česnakų,
- pundelio svogūnų laiškų,
- 500 kietojo sūrio.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, suberkite miltus, druską, garstyčių miltelius ir gerai išmaišykite, trinant tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į polietileno plėvelę ir padėkite šaltai.
Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su susmulkintais laiškiniais česnakais bei svogūnų laiškais.
Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 2/3 ir 1/3. Iš didesniojo gabalo iškočiokite apskritimą, šiek tiek didesnį už kepimo formos dugną, kad dar užsilenktų kraštai. Mažesnįjį iškočiokite kepimo formos dydžio.
Didesnį lakštą dėkite į formą, padarydami kraštus ir suberkite pusę sūrio mišinio. Tada sudėkite kepintus svogūnus ir suberkite likusį sūrį.
Įdarą uždenkite mažesniuoju tešlos lakštu, gražiai užlankstykite kraštus ir aptepkite viršų su šlakeliu pieno išplaktu kiaušiniu.
Pyragą kepkite 180C karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes, kol viršus gražiai apskrus.
Patiekite truputį pravėsusį.