Jums reikės:
250 g sausainių,
125 g sviesto,
4 kiaušinių,
0,5 citrinos žievelių ir 0,5 citrinos sulčių,
500 g rikotos sūrio,
125 ml plakamosios grietinėlės,
2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
150 g cukraus,
1–2 šaukštų kokosų drožlių,
šokoladinių kiaušinukų ir barstukų.
Kaip gaminti:
1. Smulkiai sutrupinkite sausainius (geriausiai su virtuviniu kombainu). Apšlakstykite lydytu sviestu, išmaišykite. 20 cm skersmens formą išklokite silikoniniu kepimo popieriumi.
2. Suberkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite delnu. Dėkite į šaldytuvą.
3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi elektriniu plakikliu.
4. Sumeskite tarkuotas citrinos žieveles, įspauskite jos sultis, sukrėskite rikotą, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, vanilės ekstraktą ir dar sykį išmaišykite.
5. Atskirame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Ją sukrėskite ant sustingusio sausainių sluoksnio. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
7. Kai pyragas atvės, palaikykite šaldytuve (geriausiai per naktį). Puoškite kokosų drožlėmis, šokoladiniais kiaušinukais ir barstukais.