Tokią sezoninę užkandėlę ant kepsninės paruošite vos per 15 minučių, jai galite naudoti savo mėgstamą duoną, tiktų ir ruginė. Apkepusią duoną ištrinkite česnaku, o kepdami grybus gardinkite šalavijų ir čiobrelių lapeliais. Kviečiu išbandyti!
Ingredientai (2-3 asmenims):
paruošimo laikas – 15-20 min.
- 5-6 švieži baravykai;
- 2-3 česnako skiltelės;
- kelios šakelės šviežių čiobrelių ir šalavijų;
- alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
brusketoms:
- 1 česnako skiltelė;
- prancūziškas batonas (bagetė) arba čiabata;
- kastinio;
- šviežių šalavijų ir čiobrelių šakelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite kepsninę iki 180 laipsnių kepimui tiesioginėje kaitroje.
2. Batoną ar čiabatą supjaustykite įstrižomis riekelėmis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių ant kepsninės grotelių, apteptų aliejumi. Apkepusią duoną nuimkite nuo grotelių ir ištrinkite česnako skiltele iš abiejų pusių.
3. Baravykus nuvalykite, patikrinkite, ar nesukirmiję, ir supjaustykite griežinėliais. Česnakus susmulkinkite. Į kepsninę įdėkite ketaus keptuvę, kad įkaistų.
4. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pirma pakepinkite česnaką, tada suberkite pjaustytus grybus ir maišydami apkepkite. Kai grybai išleis savo sultis gardinkite juos druska, pipirais, suberkite smulkintus šalavijus ir nuskabytus čiobrelių lapelius. Išmaišykite ir dar kiek pakepkite, kol grybai pilnai iškeps. Grybai iškepa per 5-8 minutes. Iškepusius su keptuve nukelkite nuo ugnies.
5. Paruoškite brusketas. Ant apkeptų ir česnaku įtrintų duonos riekelių negailėdami tepkite kastinio, o ant viršaus uždėkite apkeptų praaušusių baravykų. Brusketas apdėliokite šviežiais šalavijų lapeliais ir čiobrelių šakelėmis, apiberkite maltais juodaisiais pipirais.