Skaniausia dar šiltus keptus obuolius valgyti su vaniliniais ledais ir sezoninėmis uogomis.
Ingredientai (4 asm.):
- 4 didesnių obuolių;
- 60 g sviesto;
- 4 šaukštų cukraus;
- 4 šaukštelių cinamono;
- vanilinių ledų pateikimui;
- sezoninių uogų papuošimui.
Gaminimas:
1. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas suformuodami obuolio viduje „šulinėlį“. Šaukštą sviesto išlydykite ir juo aptepkite nupjautas obuolio puseles.
2. Kepsninę paruoškite kepimui netiesioginėje kaitroje. Pradžioje obuolius apkepkite nupjautąja obuolio puse ant rantytos ketaus keptuvės arba grotelių 200 laipsnių karštyje apie 3 minutes.
3. Apkepus vieną obuolio pusę, perdėkite juos į kitą kepimo indą. Į obuolių „šulinėlius“ įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir apiberkite šaukšteliu cukraus, cinamonu.
4. Taip paruoštus obuolius kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių kepsninėje dar 20-30 minučių, priklausomai nuo obuolių dydžio. Per tą laiką obuoliai visiškai suminkštės, o sviestas su cukrumi karamelizuosis.
5. Į iškepusių obuolių „šulinėlius“ dėkite po kaušelį vanilinių ledų ir apibarstykite sezoninėmis uogomis. Skanaus!