Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suteikite skonio savo piknikui: azerbaidžanietiškas liulia kebabas

„Liulia kebabas“ – skamba saldžiai kaip lopšinė, tiesa? O ar bandėte jį kada išsikepti? Pagaminti šį skanėstą tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Liulia kebabai
Liulia kebabai / 123RF.com nuotr.

Įdomu tai, kad kiekvienas kepėjas turi savų gudrybių, kaip maltos mėsos saujelę paversti gardžiausiu patiekalu. O kiekviena Azijos šalis turi savo mėgstamą liulia kebabo receptą.

Šiandien dalinamės azerbaidžanietišku. Jis gaminamas iš avienos ir gausybės prieskonių, tačiau mėsą galite rinktis savo nuožiūra – tikrai tiks ir jautiena, ir kiauliena.

Maždaug 6 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg maltos avienos,
  • 3 svogūnų,
  • 8 česnako skiltelių,
  • 1 pundelio petražolių,
  • 3 arbat. š. džiovintų mėtų,
  • 3 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • 1 arbat. š. kajeno pipirų,
  • 2 arbat. š. malto kumino,
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 arbat. š. druskos.

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, petražoles, mėtas, paprikos, kajeno pipirų ir kumino miltelius, juoduosius pipirus ir druską.

Visą prieskonių masę sukrėskite į avienos faršą ir gerai išminkykite. Padėkite šaltai kelioms valandoms arba nakčiai, kad pasmarinuotų.

Į saują paimikite faršo, stipriai suspausdami suvoliokite į pailgą „dešrelę“ ir atsargiai užmaukite ant dviejų bambukinių iešmelių. Kepkite kepsninėje ant žarijų maždaug po 10 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais