Įdomu tai, kad kiekvienas kepėjas turi savų gudrybių, kaip maltos mėsos saujelę paversti gardžiausiu patiekalu. O kiekviena Azijos šalis turi savo mėgstamą liulia kebabo receptą.
Šiandien dalinamės azerbaidžanietišku. Jis gaminamas iš avienos ir gausybės prieskonių, tačiau mėsą galite rinktis savo nuožiūra – tikrai tiks ir jautiena, ir kiauliena.
Maždaug 6 porcijoms reikės:
- 1,5 kg maltos avienos,
- 3 svogūnų,
- 8 česnako skiltelių,
- 1 pundelio petražolių,
- 3 arbat. š. džiovintų mėtų,
- 3 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- 1 arbat. š. kajeno pipirų,
- 2 arbat. š. malto kumino,
- 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
- 1 arbat. š. druskos.
Gaminimas:
Dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, petražoles, mėtas, paprikos, kajeno pipirų ir kumino miltelius, juoduosius pipirus ir druską.
Visą prieskonių masę sukrėskite į avienos faršą ir gerai išminkykite. Padėkite šaltai kelioms valandoms arba nakčiai, kad pasmarinuotų.
Į saują paimikite faršo, stipriai suspausdami suvoliokite į pailgą „dešrelę“ ir atsargiai užmaukite ant dviejų bambukinių iešmelių. Kepkite kepsninėje ant žarijų maždaug po 10 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!