Sužavės visus: šilkiniai virtų bulvių kukuliai, įdaryti feta, pagardinti saulėgrąžom

Bulvių kukuliai – jaukus patiekalas, mėgstamas daugelio. Nemažai žmonių juos dažniau ruošia šaltuoju metų laiku, tačiau jei nežadate persivalgyti, drąsiai gaminkite ir pavasarį. O šįsyk siūlome kiek egzotiškesnį variantą – kukuliai įdaromi feta, o patiekiami su švelniai kepintomis saulėgrąžomis.
Bulvių kukuliai su fetos įdaru
Bulvių kukuliai su fetos įdaru / Skirmantės Mockevičienės nuotr.

Ingredientai:

  • 7–8 bulvės;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 1–2 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 pakuotė fetos sūrio (tinka ir fetaki), stambiai sutrupinto;
  • 0,5 stiklinė saulėgrąžų, švelniai pakepintų sausoje keptuvėje;
  • 50 g sviesto;
  • 1 ryšelis petražolių, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite, dar karštas sugrūskite arba sumalkite.

2. Sudėkite bulves į dubenį, kai atvės, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite fetos sūrį su petražolėmis.

4. Sudrėkintomis rankomis iš bulvių masės formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite fetos ir smulkintų petražolių įdaro, ir formuokite kukulius.

5. Kukulius dėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu (tačiau ne kunkuliuojančiu, o švelniai virsnojančiu). Virkite apie 8–10 min. Atsargiai, kad nesuirtų, išgriebkite kukulius kiaurasamčiu į dubenį.

6. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto, o tada pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis (jei jas naudojate).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis