Pats geriausias šias bandeles kepti – išvakarės, o rytoj, šventės dieną, galėsite jų skanauti pusryčiams!
Tačiau prieš pradedant – keli patarimai, kurie pravers darbuojantis su mieline tešla:
Mielinei tešlai visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Net kiaušinius, kuriuos naudosite, bent pusdienį iki ruošiant tešlą išimkite iš šaldytuvo.
Nebijokite mielinės tešlos minkyti ilgai – bent 10 min. rankomis ar 5 min. virtuviniu kombainu. Išminkyta ji geriau kils, bus malonesnės tekstūros.
Geriausia temperatūra mielinei tešlai kilti – 35–36°C laipsniai, pavyzdžiui, indą su tešla galite statyti ant šildomų grindų ar netoli radiatoriaus. Tačiau neleiskite šioje temperatūroje tešlai kilti per ilgai – t.y. perrūgti, nes ji taps per rūgšti, sukris. Optimalu įmaišalui kilti 15 min., tešlai – apie valandą, kol padvigubės, jau suformuotam kepiniui – 20–30 min.
Daugeliui saldžiųjų kepinių druska yra būtina. Ji paryškina skonį, padeda tešlai tapti vienalyte, ją stabilizuoja.
Prisiminkite, kad visus džiovintus vaisius prieš dedant į tešlą būtina nuplauti ir gerai nusausinti. Galite juos apvolioti miltuose, nupurtyti šių perteklių ir tada dėti į tešlą – tolygiau pasiskirstys.