Šv.Valentino dienos receptai: ypatingos bandelės, lašiša ir kakavinis desertas

„Kelias į vyro širdį – per skrandį“ – dažnai girdima frazė, kurią ypač mėgsta kartoti moterys, norėdamos nustebinti savo antrąją pusę.
Šokoladinis pyragaitis.
Šokoladinis pyragaitis. / Fotolia nuotr.

Tačiau artėjant Šv.Valentino dienai „IKI“ kulinarė Aistė Rasmussen ragina nesivadovauti stereotipais.

„Skaniai pavalgyti mėgsta tiek vyrai, tiek moterys. Meilės dienos proga galite vienas kitą stebinti ne tik širdelės formos šokoladu, tačiau ir nesunkiai pagaminamais patiekalais – tokiu būdu kelio ieškoti bus lengviau“, – šypsosi kulinarė.

Meilės dieną pradėkite nuo šventiškų pusryčių. „Tai itin svarbus patiekalas gerai dienos pradžiai. Siūlyčiau lengvas ir greitai paruošiamas bandeles su vištiena, kurios dar žinomos kaip Love birds (angl. meilės paukščiai). Jos puikiai tiks prie rytinės kavos puodelio“, – išbandyti  receptą siūlo A.Rasmussen.

„Love birds“

Fotolia nuotr./Bandelės su mėsa.
Fotolia nuotr./Bandelės su mėsa.

Jums reikės:

  • 4 vištos krūtinėlių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 2 šakelių rozmarino,
  • sluoksniuotos tešlos lapų, 
  • lapeliais pjaustyto jūsų mėgstamo sūrio,
  • 1 išplakto kiaušinio.

Gaminimas:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Druskos, pipirų ir rozmarino mišiniu gerai įtrinkite vištieną. Krūtinėles supjaustykite gabaliukais.

Atšildytos tešlos lakštus supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais, įdėkite lapelį sūrio ir paruoštos vištienos gabaliukus.

Dabar suimkite tešlos kraštus ir suformuokite krepšelį, suspausdami kraštelius. Bandelę aptepkite kiaušinio plakiniu ir kiškite į orkaitę 15 minučių, kol gražiai paruduos.

Kepta lašiša su šparaginėmis pupelėmis

Fotolia nuotr./Kepta lašiša.
Fotolia nuotr./Kepta lašiša.

Romantikos prieskonį atrasti galima ir netradiciniuose, šiai dienai galbūt ne visai būdinguose patiekaluose. Kulinarė siūlo pabūti išradingais: „Nebūtinai Šv. Valentino dienos proga visi patiekalai turi būti saldūs. Puikiai paruošta lašiša gali atstoti kelis šokoladinius saldainius ir suteikti sotumo jausmą iki vakaro, kuomet ir pasimėgausite saldėsiu.“

Jums reikės:

  • apie 200 g lašišos,
  • saujos šparaginių pupelių,
  • alyvuogių aliejus,
  • gabaliuko nesūdyto sviesto,
  • 1 arbat. š. sojų padažo,
  • 1 arbat. š. balzamiko acto,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo indą sudėkite lašišą ir šparagus, ant jų užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įtrinkite.

Pagal skonį apibarstykite druska bei pipirais ir įdėkite viską kepti maždaug 10–15 minučių.

Kol lašiša kepa, paruoškite sviesto padažą: ištirpinkite sviestą ir supilkite soją bei balzamiko actą, viską gerai išmaišykite. Išėmę iš orkaitės lašišą ir šparagines pupeles, užpilkite pagamintą padažą ir skanaukite.

Kakavinis brownie

Fotolia nuotr./Kakavinis „brownie“.
Fotolia nuotr./Kakavinis „brownie“.

Kartą per metus galima nusižengti taisyklėms ir vakarienei patiekti desertą, kuris puikiai tiks Šv.Valentino vakarui. „Drėgnas šokoladinis pyragas, geriau žinomas kaip brownie, subtiliai atskleidžia šokolado skonį. Šis saldėsis – itin lengvai ir greitai paruošiamas, o pyrago skonis neabejotinai atras kelią į širdį“, – šypsosi A.Rasmussen ir pateikia kitokio vakarienės deserto receptą.

Jums reikės:

  • 250 g nesūdyto sviesto,
  • 250 g cukraus,
  • 80 g nesaldintos kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 0,5 arbat. š. vanilės ekstrakto,
  • 2 didesnių kiaušinių,
  • 60 g miltų,
  • 100 g graikinių arba kitų jūsų mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Išklokite indą kepimo popieriumi arba folija.

Sumaišykite sviestą, kakavą, cukrų ir viską kaitinkite ant ugnies – svarbu visą laiką masę maišyti, jog nepridegtų. Kai viskas ištirps ir šiek tiek užvirs, palikite masę atvėsti.

Vanilės ekstraktą išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės ir po truputį berkite miltus. Dabar palengva sumaišykite abi mases į vieną, suberkite riešutus ir supilkite į kepimo indą. Kepkite apie 20–25 minutes, kol į pyragą įkišus peilį jis neaplips tešla.

Galite patiekti ir su šviežiomis uogomis, pavyzdžiui, braškėmis arba mėlynėmis.

Šie kulinarės siūlomi receptai leis ne tik jaustis sotiems visą dieną, bet ir neatims daug laiko, kurį per meilės dieną norisi skirti tik vienas kitam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis