Svajonės išsipildymas: 3 per naktį „pasigaminančios“ avižinės košės receptai

Ir kas gi nėra apie tai svajojęs: atsikeli ryte, o ant stalo – nuostabūs pusryčiai: žadinantys apetitą, pasotinantys ir sveiki. Tokią svajonę nesunku įgyvendinti, jei iš vakaro pasiruošite per naktį subręsiančios avižinės košės. Štai 3 receptai, nuo kurių verta pradėti bandymus!
Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė
Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė / Vida Press nuotr.

Per naktį brinkinta avižinė košė su kokosu ir spanguolėmis

Ingredientai:

  • 180 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • sauja kokybiškų džiovintų spanguolių;

  • 1 didelis obuolys, supjaustytas kubeliais;

  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;

  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • 480 ml kokosų pieno;

  • 2 valg. šaukšt. švelniai pakepintų kokoso drožlių.

Gaminimas:

1. Gilesniame dubenyje labai gerai sumaišykite visus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą bent 8 valandoms.

2. Ryte įpilkite į „subrendusią“ košę šliūkšnį verdančio vandens, išmaišykite, o tada skaninkite papildomais mėgstamais priedais ir tiekite.

Vida Press nuotr./Pusryčių košė
Vida Press nuotr./Pusryčių košė

Per naktį brinkinta avižinė košė su apelsinais ir granato sėklomis

Ingredientai:

  • 45 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • 180 ml kokosų pieno;

  • žiupsnis malto imbiero;

  • žiupsnis kajeno pipirų;

  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;

  • sauja granato sėklų;

  • 1 apelsinas, nutarkuota žievelė ir į skilteles padalintas minkštimas;

  • saujelė lengvai pakepintų anakardžių;

  • saujelė pakepintų kokosų drožlių;

  • keli šviežios mėtos lapeliai (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Gilesniame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokoso pieną, prieskonius ir medų. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

2. Dėkite po kelis šaukštus „subrendusios“ košės į dubenėlius, ant viršaus berkite granato sėklas, pakapotus anakardžius, kokoso drožles, dėkite apelsino skilteles. Papuoškite šviežios mėsos lapeliais, jei naudojate.

Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė
Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė

Per naktį brinkinta avižinė košė su riešutais ir bananais

Ingredientai:

  • 45 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • 4 didelės datulės (labiausiai tinka medjool);

  • 2 valg. šaukšt. vandens;

  • 120 ml mėgstamo riešutų pieno;

  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;

  • 1 arbat. šaukšt. linų sėmenų;

  • 1 arbat. šaukšt. chia sėklų;

  • 0,5 banano, sutrinto;

  • saujelė mėgstamų uogų;

  • saujelė mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

1. Dėkite datules ir 2 šaukštus vandens į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į gilų dubenį berkite avižinius dribsnius, cinamoną, chia sėklas, linų sėmenis, dėkite trintą bananą, supilkite datulių masę, pieną ir labai gerai išmaišykite.

3. Dėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms.

4. Prieš valgydami įpilkite šiek tiek verdančio vandens, išmaišykite, gardinkite mėgstamais priedais ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis