Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Svajonių patiekalas: kepta vištiena su pesto ir pomidoriukais. Gaminkit jo daugiau!

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad pomidorai ir pesto – vasaros ingredientai, juk būtent vasarą noksta pirmieji ir žaliuoja antrieji. Tačiau mažyčiai pomidoriukai puikaus skonio ir ankstyvą pavasarį, o jau pagaminto pesto taip pat nesunku nusipirkti. Suderinkite juos su vištiena ir mėgaukitės pasakišku patiekalu!
Kepta vištiena su pesto ir pomidoriukais
Kepta vištiena su pesto ir pomidoriukais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg vienodo dydžio vištienos gabaliukų (tinka perpus perpjautos krūtinėlės, šlaunelės, blauzdelės);
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 400–500 g vyšninių pomidoriukų;
  • 1 raudonasis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 3–4 valg. šaukšt. bazilikų pesto;
  • 100 ml riebios grietinėlės;
  • saujelė tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Vištienos gabaliukus apibarstykite druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais.

2. Ant viryklės įkaitinkite plačią keptuvę (kurią galima kišti į orkaitę) su šaukštu aliejaus. Kai įkais, suberkite svogūnus, sutrintus česnakus ir maišydami pakepinkite, kol pakvips.

3. Suberkite į keptuvę pomidoriukus, o tada tarp jų įtupdykite vištienos gabaliukus. Kiekvieno mėsos gabaliuko viršų dosniai patepkite pesto padažu. Šiek tiek jo gali tekti ir pomidoriukams. Pašlakstykite visą keptuvę likusiu aliejumi.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiškite į orkaitę keptuvę su mėsa ir pomidoriukais ir kepkite 30 min. Praėjus šiam laikui keptuvę trumpam ištraukite, supilkite grietinėlę, pabarstykite parmezanu ir dėkite kepti dar 10 min.

5. Iškepusiam patiekalui leiskite kiek „pailsėti“, o tada tiekite ir ragaukite!

Vida Press nuotr./Kepta vištiena su pesto ir pomidoriukais
Vida Press nuotr./Kepta vištiena su pesto ir pomidoriukais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos