Svajonių pusryčiams – purūs avižiniai keksiukai su bananais

Keksiukai dažniau laikomi saldėsiu, nei pusryčių patiekalu, tačiau kartą per savaitę jų tikrai galima suvalgyti ir ryte. Nesvarbu, ar jie pasaldins darbo dienos, ar savaitgalio rytą, geresnė diena bus garantuota, išbandykite!
Avižiniai keksiukai su bananais
Avižiniai keksiukai su bananais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 100 g greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 125 g miltų;
  • 100 g sviesto, minkšto;
  • 2 kiaušiniai, paplakti;
  • 100 g cukraus;
  • 2 bananai, gerai prinokę, sutrinti;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais „sijonėliais“, kepimo popieriaus kvadratais ar tiesiog patepkite trupučiu sviesto.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, išskyrus cukrų. Kitame dubenyje išsukite iki baltumo sviestą su cukrumi, o tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite, kol kiekvienas jų susijungs į vientisą masę su sviestu ir cukrumi.

3. Šlapiąją masę dėkite į sausuosius ingredientus, čia pat supilkite ir sutrintus bananus. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau stenkitės nepermaišyti. Krėskite paruoštą tešlą į kepimo formos duobutes užpildydami 2/3 kiekvienos jų tūrio.

4. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min., kol keksiukai išsipūs ir gražiai parus. Pernelyg nedelsdami išimkite juos iš formos ir leiskite atvėsti.

Vida Press nuotr./Avižiniai keksiukai su bananais
Vida Press nuotr./Avižiniai keksiukai su bananais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis