Sveikai ir skaniai: kepiniai su avižiniais dribsniais. 10 receptų

Avižiniai dribsniai tikrai tinka ne tik vienų mėgstamai, kitų nekenčiamai košei ruošti. Su jais galima kepti ir sausainius, ir pyragus, ir kitus kepinius. Ir jie tikrai nebus prėski ar nuobodūs, negailėkite įdomių priedų ir mėgausitės tikrais skanėstais!
Avižinių dribsnių sausainiai
Avižinių dribsnių sausainiai / Nidos Degutienės nuotr.
Avižiniai sausainiai su imbieru
Receptas: Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 80.00 g (lipnaus)
Miltai: 0.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 0.25 st. (smulkintų)
Moliūgo sėklos: 0.25 st.
Saulėgrąžos: 0.25 st.
Imbieras: 50.00 g (cukatų, supjaustytų)
Kaip gaminti
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  • Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
  • Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
  • Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
  • Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Suskleisti
Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Suskleisti
Avižinių dribsnių sausainiai su varške
Receptas: Avižinių dribsnių sausainiai su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st. (2,5)
Sausainiai: 1.00 st. (trupiniai - maždaug 10 forminių sausainių)
Miltai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (liesa)
Sviestas: 4.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas (tiks ir ghi sviestas))
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Razinos: 1.00 st.
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
  3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, mirkytomis razinomis ir migdolų drožlėmis.
  4. Iš paruoštos tešlos ant riebalais pateptos skardos šaukštu formuokite sausainėlius ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje.
Suskleisti
Avižiniai sausainiai su razinomis
Receptas: Avižiniai sausainiai su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 43
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Saulėgrąžos: 100.00 g
Sezamo sėklos: 100.00 g
Razinos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukrus: 4.00 valg. š. (4 -5)
Kaip gaminti

1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas.

2. Kiaušinį išplakite su cukrumi.

3. Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti. Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Avižinių dribsnių sausainiai
Receptas: Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 120.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml (ypač tyro)
Klevų sirupas: 160.00 ml (arba medaus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Bananai: 260.00 g (minkštų, sutrintų šakute)
Džiovintos spanguolės: 110.00 g (arba džiovintų mėlynių)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite 2 kepimo skardas pergamentiniu popieriumi.

2. Visus ingredientus sumaišykite. Valgomu šaukštu (arba geriausia – ledų dozavimo šaukštu) imkite masės, suformuokite iš jos apvalų rutuliuką ir padėję ant kepimo skardos paspauskite delnu (arba šaukšto nugarėle), kad būtų plokščias. Palikite tarpus ir taip suformuokite likusius sausainius.

3. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti skardoje. Tik atvėsę sausainiai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.

Suskleisti
Sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių sausainukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 250.00 g (kepimui)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Razinos: 150.00 g
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas.

2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (sausas) ir išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite ant atvėsintų dribsnių. Sumaišykite ir formuokite sausainukus ant sviestinio popieriaus.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol sausainukai gražiai apskrus.

 

Suskleisti
Avižiniai sausainiai
Receptas: Avižiniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (150 gr. kvietinių ir 50 gr. rupių kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiami netiks)
Bananai: 1.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutai: 100.00 g (saujelė kapotų migdolų arba lazdynų)
Razinos: 100.00 g (saujelė smulkių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir druską, sukrėskite bananų tyrę, gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir razinas.  

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite iš tešlos apskritus paplotėlius, nepamirškite tarp sausainių palikti tarpo. Įkaitinkite orkaitę iki 175°С temperatūros. Kepkite sausainius 15–20 min., kol kraštai gražiai paruduos. Sausainius atvėsinkite.

Kulinaro patarimas. Avižiniai sausainiai bus gražesni, jei juos formuosite sausainių formele: padėkite formelę ant skardos, įkrėskite tešlos, paspauskite pirštais, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Suskleisti
Avižiniai sausainiai
Receptas: Avižiniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 30
Receptas
Ingredientai
Avižos: 250.00 g (dribsnių)
Sviestas: 100.00 g (pusė pakelio)
Cukrus: 1.00 st.
Ryžiai: 2.00 valg. š. (ryžių miltų)
Spanguolės: 40.00 g (džiovintų)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Brendis 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite.

2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu.

3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių miltus.

4. Jei masė atrodo per skysta ir tokią bus sunku formuoti, galite įberti dar šiek tiek miltų.

5. Sausainėlių tešlą gerai išminkykite ir maždaug pusvalandžiui palikite, kad susimaišytų skoniai.

6. Iš paruoštos masės drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su arbata ir kava.

Suskleisti
Avižinių dribsnių keksiukai
Receptas: Avižinių dribsnių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g (ir glajui 150 g miltelinio cukraus)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st. (uogienės)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (Glajui)
Kaip gaminti

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius).

2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje 25 min.

3. Glajui cukraus pudrą išsukite su likeriu. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po puselę riešuto, užpilkite glajumi ir palikite sustingti.

Suskleisti
Avižinių dribsnių pyragas
Receptas: Avižinių dribsnių pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 10.00 vnt. (forminių)
Miltai: 40.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (neriebios)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Saldiklis (atitinkantis 50 g cukraus) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Migdolai: 50.00 g (drožlių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.

3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.

4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30–35 minutes.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų