Todėl, norint gyventi sveikai ir jaustis gerai, patartina atsigręžti į natūralias priemones. Šių žolelių arbata pagreitina medžiagų apykaitą, mažina apetitą, degina riebalus. Taigi dar kartelį žvilgtelėkime į savo darželius ir juose augančias lietuviškas žoleles, prieskonius ir vaistažoles.
Reikės:
• 1 valg. š. petražolių sėklų,
• 1 valg. š. pipirmėčių lapų,
• 1 valg. kiaulpienių šaknų,
• 1 valg. š. pankolių vaisių,
• kelių citrinos griežinėlių.
Kaip ruošti:
1. Sumaišykite visus ingredientus. Tuomet 2 arbat. š. gautos masės užpilkite 0,5 l virinto karšto vandens ir palikite 10 minučių.
2. Praėjus nurodytam laikui, įmeskite į puodelį porą citrinos griežinėlių ir gerkite.
Į valgiaraštį triskart per dieną įtraukusios šią gardžią žolelių arbatą, galėsite mėgautis plokštesniu pilvuku, dailesne figūra ir kur kas geresne savijauta. Beje, ši arbata dar ir puikiai gaivina bei malšina troškulį, tad vasarą labai tinka ją gerti šaltą, galima netgi su ledukais.