Ingredientai (4 asm.):
- 1 stiklinė neskaldytų avižinių dribsnių;
- 1,5 stiklinės augalinio „pieno“;
- 200 ml veganiško „jogurto“;
- 2–3 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- žiupsnis cinamono;
- žiupsnis druskos;
- 2–3 valg. šaukšt. klevų arba agavų sirupo;
- 1 valg. šaukšt. mėgstamo riešutų „sviesto“;
- 1 valg. šaukšt. kokosų drožlių ar migdolų plokštelių;
- sauja šilauogių, aviečių ar braškių (arba šių ar kitų uogų miksas).
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo (chia) sėklas, cinamoną, druską ir kokosų drožles (ar migdolų plokšteles).
2. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį „pieną“, „jogurtą“, pasirinktą sirupą, viską gerai išsukite šluotele, kad skysčiai susimaišytų. Supilkite šį mišinį į sausuosius ingredientus ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų sausų dribsnių. Leiskite 5–10 min. ramiai pabūti, tada darsyk išmaišykite, o tuomet pridenkite dubenį maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausia – pernakt.
3. Kitą dieną išmaišykite ir tiekite, paskanindami riešutų „sviestu“ ir mėgstamomis uogomis.
Taip paruošti dribsniai šaldytuve geri išbus iki dviejų parų.