Jos galvoje jau sukasi naujos idėjos apie tai, kokiu tortu šiemet reikės papuošti Velykų stalą. Generalinę repeticiją Giedrė su vienu tortu jau atliko.
„Manau, kad šios Velykos bus švenčiamos namuose, todėl kaip ir pernai, taip ir šiemet ieškau turtingos skoniu, gaivios, sveikesnės alternatyvos. Ne tik ieškau, bet, regis, jau ir radau. Tai – nekeptas varškės ir šilauogių tortas“, – dalijasi Giedrė.
Desertų gamybai Giedrė pripažįsta visada be išimties apsirenkanti laiko patikrintus produktus, taip užsitikrindama, kad galutinis rezultatas nenuvils.
„Dėl to ir šiam desertui rinkausi AB „Pieno žvaigždės“ „DVARO“ produktus. Neapsakomai gardžią klasikinę varškę, kuri idealiai tinka visų varškės patiekalų gamybai. Tuo tarpu šviežios saldžios grietinėlės sviestas yra mano mylimiausias iš visų sviestų tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu. Tai – sviestas, kuris yra ypatingai turtingo skonio, visada tik ištrauktas iš šaldytuvo yra lengvai tepamas, nesukietėjęs į gabalą, bet tuo pačiu, pabuvęs kambario temperatūroje, netyžta ir puikiai išlaiko formą. Kadangi torto pagrindas – iš sviesto, man būtent to ir reikia – kad gaminys liktų minkštas bei išlaikytų formą“, – savo atradimą Velykų stalui pristato Giedrė.
Nekeptas varškės ir šilauogių tortas
Pagrindui reikės:
- 350 g sausainių (Giedrė naudoja becukrius)
- 150 g „DVARO“ sviesto
- 1 banano
- 10 vandenyje išbrinkintų datulių
Varškės masei reikės:
- 400 g „DVARO“ pusriebės varškės
- 200 g „AMFORA“ graikiško jogurto
- 90 g kondensuoto pieno
- 100 g kokosų drožlių
- 20 g vandenyje išbrinkintos želatinos
- 300 g šilauogių
Gaminimas:
- Sausainius sutrupiname. Bananą sutriname šakute. Datules sumalame iki vientisos masės. Sviestą ištirpiname ir viską sumaišome iki vientisos masės. Gautą masę sudedame į pasirinktą formą ir gerai spausdami išklojame masę paliekant aukštesnius kraštelius. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Varškę su graikišku jogurtu trintuvu susmulkiname iki vientisos masės, supilame kondensuotą pieną, kokosų drožles, viską gerai išmaišome. Tada sudedame išbrinkintą želatiną ir dar kartą viską gerai permaišome, paragaujame ir įsitikiname, ar užtenka saldumo. Jeigu trūksta, galima papildomai pasaldinti pagal save. Tada sudedame šilauoges, išmaišome atsargiai, kad nesusitraiškytų šilauogės. Gautą masę sudedame ant sustingusio pagrindo ir paliekame sustingti nakčiai.
Skanaus!