Kokosiniai blynai
Ingredientai:
- 7 šaukštai kokosų drožlių;
- 4 kiaušiniai;
- didelis bananas.
Gaminimas:
1. Viską sudėkite į plaktuvą ir išplakite iki beveik vienalytės masės.
2. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelio kiekio nerafinuoto kokosų aliejaus.
3. Jei masė išeina per tiršta, galima įpilti vandens, o jei per skysta – įdėti avižų sėlenų.
4. Tiekite su atvėsintomis braškėmis ir graikišku nesaldintu jogurtu, šviežiais apelsinais ar tiesiog apibarstytkite kokosų drožlėmis.
Avižinių dribsnių blyneliai su obuoliais ir cinamonu
Ingredientai:
- 200 g avižinių dribsnių;
- 150 g viso grūdo ruginių miltų;
- 185 g obuolių;
- 1 kiaušinis;
- 300 ml vandens;
- 200 ml pieno (2,5 proc. riebumo );
- žiupsnelis druskos;
- nerafinuotas kokosų aliejus, kepimui;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ciberžolės;
- cinamono.
Gaminimas:
1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu, 5-10 min. pabrinkinkite.
2. Kiaušinius išplakite ir supilkite į avižinių dribsnių masę.
3. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius, sutarkuokite.
4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, suberkite tarkuotus obuolius ir įmaišykite į tešlą. Leiskite 5 min. pastovėti, o tada kepti blynelius įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Patiekite apibarstytus cinamonu, su šviežiomis ar džiovintomis uogomis ir vaisiais, maltais riešutais, sėklomis.
Moliūgų blynai su kefyru
Ingredientai:
- 500 g moliūgų arba cukinijų;
- 180 g viso grūdo spelta kvietinių miltų;
- 200 ml kefyro (2,5 proc. riebumo);
- 3 kiaušiniai;
- žiupsnelis druskos;
- lydyto sviesto kepimui.
Gaminimas:
1. Moliūgo minkštimą sutarkuokite burokine tarka.
2. Kitame inde išplakite kiaušinius, kefyrą ir miltus. Įberkite druskos. Išmaišytą masę pilti ant moliūgų, darsyk išmaišykite.
3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
4. Tiekite su avokado tyre, šviežiomis ar raugintomis daržovėmis.
Avižiniai-jogurtiniai blynai
- Ingredientai:
- 250 g avižinių dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 400 g nesaldinto graikiško jogurto;
- 3 bananai;
- 1 kiaušinis;
- nerafinuoto kokosų aliejaus, kepimui;
- šaldytų uogų (avietės, šilauogės, braškės);
- ciberžolės.
Gaminimas:
1. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus uogas, į maisto smulkintuvą ir gerai išsukite (galima naudoti ir rankinį blenderį). Jei tešla kiek per tiršta, galite įpilti porą šaukštų vandens.
2. Išmaišius, leiskite tešlai kiek pastovėti.
3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pilkite tešlą šaukštu į keptuvę (ant viršaus, jei norite ,galite dėti uogų). Kepkite kelias minutes, o kai tešloje matysite burbuliukus, blynus apverskite.
4. Pateikite su norimu užpilu. Puikiai tinka šviežios, džiovintos uogos ir vaisiai, malti riešutai ir sėklos.
Avižų ir speltos miltų blynai su braškėmis ir avietėmis
Ingredientai:
- 200 g avižinių dribsnių;
- 200 g viso grūdo speltos kvietinių miltų;
- 500 ml avižų pieno;
- žiupsnelis druskos ir nerafinuoto cukraus;
- ciberžolės;
- nerafinuoto kokosų aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.
2. Kabinkite gautą masę šaukštu, dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite blynelius.
3. Tiekite su šaldytomis avietėmis bei trintomis braškėmis.