Sriubai reikės:
- 450 g konservuotų avinžirnių;
- 200 ml grietinėlės;
- 50 g sviesto;
- 2 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- kario (pagal skonį);
- saldžiosios paprikos (pagal skonį);
- žalumynų;
- druskos.
Gaminame:
Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos, sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas.
Nepagailėkite kario ir saldžiosios paprikos. Prieskoniai suteiks grožio ir skonio.
Sriubą šiek tiek atvėsinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.
Pabaigoje pagardinkite grietinėle. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įberkite virtų avinžirnių, pabarstykite žalumynais.
Skanaus!