Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas;
- 1 mažas paprastas ar raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais ar pusžiedžiais;
- 1 raudona aitrioji paprika, supjaustyta griežinėliais;
- 2 arbat. šaukšt. paprastų ar juodųjų garstyčių sėklų;
- 1 stiklinė ryžių ar baltojo vyno acto;
- 1,5 stiklinės vandens;
- 1 valg. šaukšt. smulkios druskos;
- 3 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą nuplaukite, apsausinkite ir padalinkite žiedynais. Berkite juos į didelį dubenį, čia pat suberkite ir svogūnus, aitriąją papriką bei garstyčių sėklas. Rankomis gerai išmaišykite, o tada dėkite į stiklainius – reikia, kad ingredientai beveik juos užpildytų.
2. Prikaistuvyje sumaišykite actą, vandenį, druską ir cukrų. Užvirkite ir leiskite pavirti ant nedidelės kaitros, kol cukrus ir druska ištirps.
3. Dar karštą marinatą pilkite ant daržovių stiklainyje, kad skystis visiškai jas apsemtų. Uždarykite, leiskite atvėsti, o tada dėkite šaltai. Ragaukite ne anksčiau, kaip po savaitės.