Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelniai pikantiški marinuoti žiediniai kopūstai

Įprastai dažniau marinuojame tokias daržoves, kaip agurkai, pomidorai ar šparaginės pupelės, tačiau tam nuostabiai tinka ir žiediniai kopūstai, dar vadinami kalafioras. Traškūs, švelniai pikantiški jų žiedynai tiks kaip užkandis, garnyras, paskanins populiariuosius ryžių dubenėlius.
Marinuoti žiediniai kopūstai
Marinuoti žiediniai kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas;
  • 1 mažas paprastas ar raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais ar pusžiedžiais;
  • 1 raudona aitrioji paprika, supjaustyta griežinėliais;
  • 2 arbat. šaukšt. paprastų ar juodųjų garstyčių sėklų;
  • 1 stiklinė ryžių ar baltojo vyno acto;
  • 1,5 stiklinės vandens;
  • 1 valg. šaukšt. smulkios druskos;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus.

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite, apsausinkite ir padalinkite žiedynais. Berkite juos į didelį dubenį, čia pat suberkite ir svogūnus, aitriąją papriką bei garstyčių sėklas. Rankomis gerai išmaišykite, o tada dėkite į stiklainius – reikia, kad ingredientai beveik juos užpildytų.

2. Prikaistuvyje sumaišykite actą, vandenį, druską ir cukrų. Užvirkite ir leiskite pavirti ant nedidelės kaitros, kol cukrus ir druska ištirps.

3. Dar karštą marinatą pilkite ant daržovių stiklainyje, kad skystis visiškai jas apsemtų. Uždarykite, leiskite atvėsti, o tada dėkite šaltai. Ragaukite ne anksčiau, kaip po savaitės.

Vida Press nuotr./Marinuoti žiediniai kopūstai
Vida Press nuotr./Marinuoti žiediniai kopūstai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais