Ingredientai:
- 4 nedideli lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (puff pastry);
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 50 g čederio ar kito gerai besilydančio sūrio;
- 1 didelis svogūnas;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- mažas gabaliukas sviesto;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 mažas kiaušinis (pyragėliams patepti).
Gaminimas:
1. Išimkite iš šaldymo kameros tešlą likus maždaug 15–20 min. iki pyragiukų formavimo.
2. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Supjaustykite svogūną plonais žiedais ar pusžiedžiais. Tada nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sviesto, berkite svogūnus, ant vidutinės kaitros kaitinkite retkarčiais pamaišydami apie 10 min. Kai svogūnai taps perregimi, ims kvepėti, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, pipirų ir dabar jau nuolat maišydami kepinkite dar apie 10–15 min., kol jie taps intensyviai rusvi, karamelizuosis. Nukaiskite ir atidėkite į šalį.
3. Virtus kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, sūrį supjaustykite į 16 nedidelių juostelių. Tešlą taip pat padalinkite 16 dalių – tai gali būti kvadratukai, jei formuosite trikampius pyragiukus, arba stačiakampės juostelės, jei įdarą tiesiog apsuksite tešla.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Plačią skardą ištieskite kepimo popieriumi.
5. Metas formuoti pyragėlius. Ant tešlos gabaliuko dėkite ketvirtį kiaušinio, truputį garstyčių, dėkite žiupsnį karamelizuotų svogūnų, o tada ant viršaus juostelę sūrio. Tokį rinkinuką apsukite tešlos juostele sutvirtindami galus arba, jei formuojate trikampius, lenkite kvadratą įstrižai pusiau ir apspaudykite kraštus.
6. Suformuotus pyragėlius išdėliokite skardoje, patepkite viršų plaktu kiaušiniu, jei norite, viršų galite pabarstyti sezamų sėklomis.
7. Kepkite 15–20 min., kol pyragiukai gražiai išsipūs ir viršus taps auksiškai rudas. Valgykite šiltus arba atvėsusius.