Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelniai pikantiškos tailandietiškos agurkų salotos, idealios prie grilio patiekalų

Agurkus mėgstame gardinti krapais, kai kas būtinai juos skanina grietine, tačiau kartais galima pakeliauti niekur toli neišvykstant – skoniais. Išbandykite nesudėtingas agurkų salotas, kurios suteiks puikią atsvarą ir gaivumo ant grilio keptai žuviai ar mėsai.
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti plonais griežinėliais arba pagaliukais;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas labai plonais žiedais;
  • 2 žaliųjų citrinų (laimų) nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 1–2 jalapenai arba aitriosios paprikos, supjaustytos plonyčiais griežinėliais (kiekį reguliuokite pagal trokštamą aštrumą);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. žuvų padažo (fish sauce);
  • sauja šviežių kalendrų, stambiai sukapotų;
  • sauja šviežių mėtų, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, jalapenus arba paprikas ir citrinos žievelę.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir druska, paplakite, kol cukrus ištirps, tada supilkite žuvų padažą.

3. Pagamintą padažą supilkite ant agurkų mišinio, pabarstykite mėtomis bei kalendromis ir gerai išmaišykite. Laikykite šaltai, kol ruošiate pagrindinį patiekalą, prie kurio šios salotos bus tiekiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų