Švelniai pikantiškos tailandietiškos agurkų salotos, idealios prie grilio patiekalų

Agurkus mėgstame gardinti krapais, kai kas būtinai juos skanina grietine, tačiau kartais galima pakeliauti niekur toli neišvykstant – skoniais. Išbandykite nesudėtingas agurkų salotas, kurios suteiks puikią atsvarą ir gaivumo ant grilio keptai žuviai ar mėsai.
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti plonais griežinėliais arba pagaliukais;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas labai plonais žiedais;
  • 2 žaliųjų citrinų (laimų) nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 1–2 jalapenai arba aitriosios paprikos, supjaustytos plonyčiais griežinėliais (kiekį reguliuokite pagal trokštamą aštrumą);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. žuvų padažo (fish sauce);
  • sauja šviežių kalendrų, stambiai sukapotų;
  • sauja šviežių mėtų, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, jalapenus arba paprikas ir citrinos žievelę.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir druska, paplakite, kol cukrus ištirps, tada supilkite žuvų padažą.

3. Pagamintą padažą supilkite ant agurkų mišinio, pabarstykite mėtomis bei kalendromis ir gerai išmaišykite. Laikykite šaltai, kol ruošiate pagrindinį patiekalą, prie kurio šios salotos bus tiekiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis