Kviečiame susipažinti su keliais naudingais patarimais, o tada, jais daugiau ar mažiau vadovaujantis, rinktis receptą!
1. Tešla: miltai + mielės + vanduo + alyvuogių aliejus. Dar prireiks ir žiupsnio druskos bei šaukštelio cukraus. Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, specializuotose itališkų produktų parduotuvėse net galite rasti specialiai skirtų būtent picai. Jei patinka, galite išbandyti ir tešlą iš viso grūdo kvietinių miltų arba berti jų tik dalį. Mieles galima rinktis šviežias, galima sausas, o vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį). Cukrus reikalingas mielėms „pabudinti“, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.
2. Tešlą kildinkite trumpai šilumoje arba ilgai vėsoje. Jei norite picos čia ir dabar, greičiausia ją bus užsisakyti, tačiau jei patys ruošiate tešlą, šilumoje ji turi pakilti maždaug per valandą (kol tūris padvigubės). Rasite nemažai receptų, kuriuose patariama tešlą kildinti (tiksliau – brandinti) keliolika ar keliasdešimt valandų. Jei turite laiko ir noro eksperimentuoti, palaikykite uždengtą tešlą šaldytuve parą ar net dvi ir įsitikinkite taip ruoštos tešlos pado privalumais.