Įdomių blynų receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Purūs blynai su šilauogėmis
Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ¼ arbat. šaukšt. druskos;
- 1 kiaušinis,
- 1,5 stiklinės grietinėlės;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 stiklinė šilauogių.
Gaminimas:
1. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską dubenyje. Išmaišytoje masėje padarykite viduryje duobutę, į kurią įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę bei vanilės ekstraktą.
2. Maišykite viską tol, kol pavirs vientisa mase. Sudėję šilauoges vėl viską švelniai išmaišykite.
3. Blynus keptuvėje kepkite tol, kol jie gražiai paruduos. Beje, šie blynai bus dar puresni, jeigu miltus pirmiausia persijosite.
Blynai be gliuteno
Ingredientai:
- 1 bananas;
- 2 kiaušiniai;
- 0,5 stiklinės avižinių dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ¼ arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus suberkite į dubenį, įdėkite sutrintą bananą ir gerai išmaišykite.
2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus. Šiuos ir kitus blynus taip pat galite kepti naudojant kokosų aliejų, kuris ne tik yra sveikesnė alternatyva, bet ir suteiks blynams kokosų aromato.
Blynai su morkomis
Ingredientai:
- 1 kiaušinis;
- ¾ stiklinės pieno;
- ¾ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų;
- 0,75-1 stiklinė miltų (priklausomai nuo morkų sultingumo);
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Sudėkite visus ingredientus į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.
2. Įkaitinkite keptuvę ir kiekvieną blyno pusę kepkite po 1-2 minutes. Patiekite iškeptus blynus su gardžiu klevų ar kitokiu sirupu.
Pastaba: morkas galite pakeisti kitomis daržovėmis ar vaisiais – moliūgais, obuoliais, bananais ir pan. Į tešlą įberkite riešutų ar šokolado gabaliukų, jie blynams suteiks papildomo skonio.
Blynai su ožkos sūriu
Ingredientai:
- 450 g ožkos sūrio;
- 2 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 stiklinė miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 6 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį sudėkite ožkos sūrį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, cukrų, druską, ¾ stiklinės miltų ir masę maišykite tol, kol ji bus vientisa.
2. Kitame mažame dubenyje berkite likusią ¼ stiklinę miltų ir paėmę ¼ jau pagamintos tešlos, išvoliokite ją miltuose ir suformuokite norimos formos blynelį.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kiekvieną blyną kepkite po 2-3 minutes, paskui apverskite. Iškeptus blynus galite pateikti su grietine, medumi ar mėgstama uogiene.