Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas Naujųjų sutikimo vakarienei siūlo puikų patiekalą iš vištienos.
„Savaime suprantama, kad Naujųjų metų šventei norisi gurmaniškų skonių. Būdų, kaip paruošti patiekalą, kuris į namus didžiųjų švenčių metu atneštų dar daugiau išskirtinumo, yra begalė. Siūlau nebijoti pateikti vištieną kitaip“, – sako virtuvės šefas.
Naujųjų metų šventei šefas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina R.Bolgovas, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.
Įdaryta vištienos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais
Ingredientai:
įdarytai vištienos krūtinėlei:
- 1, 2 kg vištienos krūtinėlės su oda;
- 50 g kuskuso kruopų;
- 40 g saulėje džiovintų pomidorų;
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. meksikietiškų vištienos prieskonių;
- 25 g skrudintų moliūgų sėklų;
- 100 ml grietinėlės;
- 1 valg. šaukšt. majonezo.
aštriai karamelizuotiems obuoliams:
- 4 obuoliai;
- 50 g sviesto;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 100 ml grietinėlės;
- 0,5 čili pipiro.
Gaminimas:
1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.