„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šventiniam Kalėdų stalui – 16 mėsos vyniotinių receptų

Jei jau svarstote, ką padėsite ne tik ant Kūčių, bet ir ant Kalėdų stalo, siūlome akis paganyti į mėsos vyniotinių receptus.
Kalakuto vyniotinis
Kalakuto vyniotinis / Shutterstock nuotr.

Juk jau pats metas pradėti juos ruošti ar bent jau pasipraktikuoti, kad ant Kalėdų stalo netektų dėti „pirmojo prisvilusio blyno“. Portalo Ji24.lt receptų skiltis siūlo Kalėdoms pasigaminti pačių įvairiausių mėsos vyniotinių: iš vištienos, kiaulienos, jautienos, veršienos ar netgi iš bulvių.

O ir pagardinti savo vyniotinius galite pačiais įvairiausiais ingredientais: egzotiškaisiais mangais, špinatais, džiovintais vaisiais, riešutais ar kiaušiniais. Juk mėsa su šiais pagardais išties puikiai tinka, o ir jūsų pačių pagamintas vyniotinis ne tik taps puikia Kalėdų stalo puošmena, bet ir bus puiki užkanda belaukiantiems pagrindinių patiekalų.

Juk po ilgojo pasninkavimo daugeliui mėsos norėsis jau vos tik prisėdus prie Kalėdų stalo. Tad nudžiuginkite savo šeimos narius ir giminaičius gardžiais mėsos vyniotiniais ir smagiai atšvęskite didžiąsias metų šventes!

Mėsos vyniotinis
Receptas: Mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 84
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1200.00 g (aš dariau iš karbonadinės, nes tik tokią tuo metu turėjau, bet buvo sausoka, tad siūlau imti riebesnę)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Mėsos prieskoniai (mėgstami): 1.00 arbat. š.
Šoninė (plonos virtos juostelės): 200.00 g
Agurkai: 100.00 g (marinuoti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (arba 3)
Kaip gaminti
  1. Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias.
  2. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.
  3. Ant agurkų dėkite žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukite ir užtvirtinkite krapštukais.
  4. Vyniotinį įdėkite į kepimo „rankovę“ ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., po to atverkite „rankovę“ ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Sprandinės vyniotinis „Siurprizas“
Receptas: Sprandinės vyniotinis „Siurprizas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (sprandinės)
Špinatai: 100.00 g (šviežių arba šaldytų)
Buknės: 100.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį gruziniškų prieskonių „Chmeli-Suneli“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite išilgai: mėsos gabalas turi būti maždaug 1,5 cm storio. Nestipriai pamuškite. Kiaulieną iš abiejų pusių pabarstykite šiai mėsai skirtais prieskoniais, druska ir pipirais.
  2. Špinatus sutrinkite karštame vandenyje. Paskui sutrinkite ir bruknes. Abu šiuos ingredientus sumaišykite.
  3. Kiaulienos sprandinę aptepkite špinatų ir bruknių mase. Susukite, kad špinatas su bruknėmis būtų viduje. Stipriai suriškite siūlu.
  4. Iš visų pusių vyniotinį aptepkite medumi.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  6. Vyniotinį dėkite į kepimo maišelį ir kepkite orkaitėje apie valandą.
  7. Duokite atvėsti maišelyje ir tik tuomet pjaustykite riekelėmis.   

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

Suskleisti
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (sprandinė)
Džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį – vyniotiniui ir ananasų padažui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (juodieji – pagal skonį vyniotiniui; baltieji – ananasų padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Šoninė: (gabalėlis; karštai rūkyta ir plonai pjaustyta) 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų; tinka ir šviežių – ananasų padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonasis – ananasų padažui)
Salotos: 1.00 sauja (lapų – ananasų padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (šlakelis citrinų – ananasų padažui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis – ananasų padažui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai.
  2. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti.
  3. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie kito.
  4. Sudėkite šoninę, pomidorus ir susukite kaip vyniotinį, gerai suspauskite.
  5. Ištepkite foliją ją aliejumi ir įdėkite į ją vyniotinį. Gerai užsukite, dėkite į kepimo indą ir pašaukite ją maždaug valandai į 220 °C orkaitę (kepimo laikas priklauso nuo vyniotinio dydžio).

Tiekiame su ananasų padažu:

  1. Ananasus, salotų lapus, svogūnus supjaustykite labai smulkiai. Paskaninkite druska, pipirais.
  2. Pagal skonį pilkite citrinų sulčių, aliejaus ir sumaišykite.
  3. Jei norite aštriau, galite supjaustyti aitriosios paprikos gabaliuką.

Receptą atsiuntė Helena Jagello

 

Suskleisti
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 66
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Suskleisti
Naminis tradicinis karkos vyniotinis
Receptas: Naminis tradicinis karkos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiaulės karka (didelė) 1.00 vnt.
Druska: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltų)
Kaip gaminti

1. Nupjaukite mėsą nuo kaulo, kad būtų vientisas gabalas.

2. Ištrinkite mėsą druska, sumaišyta su maltais lauro lapeliais, pipirais bei rozmarinais.

3. Stipriai suvyniokite į marlę ir suriškite. Virkite vandenyje su druska, svogūnu ir tais pačiais prieskoniais apie 2 val, po to paslėkite šaltai.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
maltos mėsos vyniotinis
Receptas: Maltos mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (maltos kiaulienos (arba kiaulienos ir jautienos mišinio))
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir įdarui 6 kietai virti kiaušiniai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krienai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 125.00 g (Įdarui)
Duona: 2.00 vnt. (2 riekės sužiedėjusio batono)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakštu ir iškočiokite didelį stačiakampį. Po to viršutinį celofaną nuimkite.

2. Ant iškočiotos mėsos per patį vidurį viena eile sudėkite nuluptus kiaušinius, suvyniokite (be celofano), dėkite siūle į apačią ant riebalais pateptos aliuminio folijos ir kuo sandariau užlankstykite folijos kraštus. Viršuje pradurkite 2–3 skylutes, kad kepant galėtų išeiti garai.

3. 190 `C karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Tada praplėškite ir praskleiskite foliją ir dar kepkite, kol apskrus viršus. Šiek tiek praaušusį vyniotinį supjaustykite griežinėliais.

Suskleisti
kumpio vyniotinis
Receptas: Kumpio vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg (šviežio kumpio)
Druska: 1.00 arbat. š. (kumpiui ir įdarui pagal skonį)
Mėsos sultinys: 1.00 st.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Vynas: 250.00 ml (Marinatui; sauso raudonojo)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui ir 2 skiltelės įdarui)
Petražolės: 1.00 valg. š. (marinatui ir 2 valg. š. įdarui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Džiūvėsiai: 125.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui)
Lašiniai 100.00 g
Laurų lapai: 3.00 vnt. (Marinatui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: į vyną supilkite aliejų, suberkite prieskonius (česnakus susmulkinti) ir užvirinkite. Dar šiltu marinatu užpilkite nuplautą mėsą ir palikite 2 val. (po valandos apverskite).

2. Paruoškite įdarą: džiūvėsėlius sumaišykite su tryniais, sudėkite susmulkintus česnakus, petražolių lapelius, įberkite muskatų, pipirų, pasūdykite. Po truputį sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

3. Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir atsargiai įpjaudama bei mušdama kūjeliu suformuokite stačiakampį lakštą. Aptepkite jį įdaru, suvyniokite ir suriškite virvele. Vyniotinio galus geriausia užsiūti.

4. Į puodą suberkite kubeliais supjaustytus lašinukus, įdėkite paruoštą vyniotinį, užpilkite marinatu ir ant mažos ugnies virkite 1,5–2 val.

 

Suskleisti
veršienos vyniotinis
Receptas: Veršienos vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1500.00 g (veršienos krūtininės ir įdarui 250 g maltos veršienos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 50.00 g (Įdarui)
Petražolės: 50.00 g (Įdarui)
Salierai: 50.00 g (Įdarui)
Porai: 50.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 1 valg. š. citrinų žievelių geltonojo sluoksnio)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir įdarui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.

2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius, kiaušinius išminkykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Veršienos įpjovą prikimškite įdaro ir susmeikite smeigtukais. Paruoštą vyniotinį iš visų pusių apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada dėkite į karščiui atsparų indą ir 1,5 val. kepkite orkaitėje. Kepdama keletą kartų aptepkite medumi.

Suskleisti
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais
Receptas: Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Sūris: 350.00 g (fermentinis sūris sandarioje pakuotėje, ne mažiau kaip 40% riebumo)
Sūrelis „Mildutė“ 350.00 g
Kumpis: 200.00 g (kalakutienos)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (maži, kietai virti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Porai: 10.00 g
Špinatai: 1.00 sauja (švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Fermentinį sūrį (neišėmusios iš pakuotės) įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės.

2. Per tą laiką kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų.

3. Virtus kiaušinių trynius sutrinkite šakute iki vientisos masės, įdėkite 1 arbat. š. garstyčių, įberkite žiupsnį maltų juodųjų pipirų, sudėkite 1 indelį tepamo sūrelio „Mildutė“ ir viską labai gerai išmaišykite.

4. Virtus kiaušinio baltymus smulkiai sukapokite peiliu iki mažų gabalėlių ir sumaišykite su antru tepamu sūreliu „Mildutė“, susmulkintais špinatais bei supjaustytu poru. Įberkite maltų pipirų, jei reikia pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

5. Išsilydžiusį pakuotėje sūrį (sūris pakuotėje turi būti visiškai minkštas – patikrinkite pirštais) išimkite iš puodo, prakirpkite pakuotę ir išverskite sūrio masę ant pjaustymo lentos. Kočėlu iškočiokite stačiakampio formos 0,5 cm storio padą.

6. Ant iškočioto sūrio pado tolygiai paskirstykite virtų kiaušinių baltymų masę, o ant viršaus sudėliokite kumpio griežinėlius.

7. Ant kumpio griežinėlių vienoje kraštinėje sukrėskite geltoną trynių masę. Viską susukite į vyniotinį.

8. Paruoštą vyniotinį standžiai įsukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaltai per naktį.

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Suskleisti
Jautienos vyniotinis
Receptas: Jautienos vyniotinis su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos jautienos, geriau imti ploną vientisą gabalą)
Svogūnai: 1.00 vnt. (ir įdarui 1 svogūnas)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 125.00 ml (sauso raudonojo)
Špinatai: 500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Įdarui; kietai virti)
Kumpis: 100.00 g (Įdarui; virto)
Morkos: 2.00 vnt. (Įdarui)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.

2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atšildykite ir nuspauskite, šviežius – stambiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, o kumpį – juostelėmis. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – aštuntadaliais.

3. Patieskite celofano lakštą, ant jo dėkite paruoštą mėsą, paskleiskite visus įdarui paruoštus produktus, susukite, stipriai suriškite virvele ir apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskui dėkite į karščiui atsparų indą, aplaistykite vynu, įmeskite gvazdikėliais prismaigstytą svogūną ir uždengus apie 1,5 val. kepkite 200 °C karštumo orkaitėje. Jei reikia, kepant įpilkite dar šlakelį vyno ar karšto vandens.

4. Nuo praaušusio vyniotinio nuimkite virvelę, celofaną. Porcijomis supjaustytą vyniotinį patiekite su virtomis bulvytėmis.

Suskleisti
Vyniotinis su mangais
Receptas: Vyniotinis su mangais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Mangas: 1.00 vnt. (didelis)
Abrikosai: 1.00 st. (džiovintų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto brandinto)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Riešutai: 30.00 g (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.

4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.

5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.

Suskleisti
Kalakuto vyniotinis
Receptas: Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su džiovintais vaisiais
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1800.00 g
Razinos: 70.00 g
Vynas: 250.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Vištienos prieskoniai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius sukimškite į mėsos įpjovą, o kraštą užsiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.

3. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite sviestu, supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydama susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekdama siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.

 

Suskleisti
Riešutinis vištienos vyniotinis
Receptas: Riešutinis vištienos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (filė)
Lazdynų riešutai: 500.00 g
Spanguolės: 50.00 g (džiovintų)
Petražolės: 20.00 g (kelios šakelės)
Krapai: 20.00 g (kelios šakelės)
Česnakai: 1.00 vnt.
Majonezas: 30.00 g
Aliejus: 30.00 ml (alyvuogių, moliūgų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. ("Dansukker" Farino)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis penkių rūšių pipirų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis maltų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi brendyje, nes pirktos jos per saldžios.)

2. Iš aliejaus, majonezo, citrinos sulčių, "Farino" cukraus, sojų padažo, visų prieskonių, druskos, smulkinto česnako ir riešutų, taipogi smulkintų žalymynų pagaminkite padažą.

3. Juo ištrinkite kepimo popierių ir klokite didžiausią vištienos gabalą, kurį irgi ištrinkite tyrele. Mėsos gabaliukus sumaišykite su padažu ir išklokite ant filė. Užbarstykite spanguolių ir suvyniokite vyniotinį. Galite vynioti į kepimo popierių. Palaikykite apie 3 val., kad pasimarinuotų ir kepkite apie 1 val. orkaitėje. Kad nesviltų, į skardą įpylkite vandens ir juo vis laistykite kepinį. Galiausiai vyniotinį paslėkite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis
Receptas: Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovintos slyvos: 5.00 vnt. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 2.00 g (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (nedidelė saujelė)
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištų krūtinėles sudėkite ant medinės lentelės, uždengtos polietilenine plėvele, ir labai plonai išmuškite. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, pipirais, druska, vištienos prieskoniais ir kariu.

2. Ant vištienos filė plonai paskleiskite faršą, ant viršaus sudėkite slyvas ir suvyniokite. Viršų pabarstykite prieskoniais ir sezamų sėklomis. Jei turite laiko, vyniotinį per naktį palaikykite šaldytuve. Paskui susukite į marlę, suriškite lininiu ar medvilniniu siūlu, dėkite į kepimo skardą, įpilkite stiklinę vandens ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

3. Jei kepant vanduo išgaruotų, įpilkite dar. Iškeptą dar karštą vyniotinį paslėkite ir laikykite per naktį šaltoje vietoje. Tada išvyniokite ir tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu
Receptas: Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g (didelės krūtinėlės)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (sausų)
Paprikos: 20.00 g (1 valg. š. - rūkytos)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintos)
Sezamų druska Gomasio:(0,5) 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja (įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (sauja džiovintų arba vyšnių - įdarui)
Džiovintos slyvos: 1.00 st. (sauja - įdarui)
Raugeršknės: (džiovintų - įdarui) 1.00 valg. š.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (2 valg. š. - įdarui)
Maskarponės sūris: 150.00 g (įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (įdarui ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (įdarui ir padažui)
Vyšnios: 300.00 g (be kauliukų - padažui)
Mangas: 1.00 vnt. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Brendis: 30.00 ml (padažui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (70 ml - sulčių - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros).

Gaminimas:

  1. Mėsą įpjaukite, šiek tiek pamuškite, kad ji būtų gana plona ir būtų lengva susukti.
  2. Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir jais įtrinkite mėsą.
  3. Palikite bent valandai marinuotis.
  4. Vaisius ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir maskarpone, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gauta mase įdarykite mėsą, susukite ir apsukite virvele, kad kepant neišsiskleistų.
  6. Mėsą kepkite ~1 valandą, 200 laipsnių orkaitėje.
  7. Mangą supjaustykite, apkepkite su cukrumi, tada įdėkite medaus, jam išsilydžius sudėkite vyšnias ir gerai įkaitinus supilkite brendį.
  8. Viską pavirkite porą minučių ir sutrinkite trintuvu.
  9. Apelsinų sultis sumaišykite su krakmolu ir atsargiai, nuolat maišydami supilkite į padažą, viską pavirkite dar porą minučių.
  10. Padažas, pagal skonį, pagardinamas druska ir šviežiai maltais pipirais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Bulvių vyniotinis su faršo įdaru
Receptas: Bulvių vyniotinis su faršo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės - tešlai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 st. - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - tešlai)
Bulvių prieskoniai: (tešlai) 1.00 žiupsnelis
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 valg. š fermentinio tarkuoto sūrio - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, miltais, krakmolu, pagardinkite bulvių prieskoniais, pipirais ir druska. Gerai suminkykite tešlą, jei labai lips prie rankų, berkite dar miltų.

2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir pagardinkite prieskoniais. Bulvių tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstytos lentutės, paskleiskite faršo įdarą ir susukite.

3. Vyniotinį dėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Paskui apibarstykite fermentiniu sūriu ir dar kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai parus. Vyniotinį tiekite karštą su grietine ar kitu karštu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs