Iš 5527 apklausos dalyvių šventinio stalo karaliene išrinko antį – ją rinktųsi net 24 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje liko kiaulienos kepsnys – už jį balsavo 19 proc. skaitytojų, trečioje – kepta žąsis, surinkusi 16 proc. balsų. Tradicinis kalėdinis kalakutas nuo žąsies teatsiliko tik vienu procentu – jį skanauti per Kalėdas norėtų 830 skaitytojų. Nedaug nuo kalakuto norėjo atsilikti ir višta – tik vienu procentu.
12 proc. skaitytojų šventėms rinktųsi kitą patiekalą – gal tai būtų prabangus jautienos ar ėrienos kepsnys, žuvis, o gal vegetariškas patiekalas – mums belieka tik spėlioti.
Į klausimą, ar Kalėdų stalui viską gamina patys, net 90 proc. skaitytojų iš 1871, dalyvavusio apklausoje, atsakė vienbalsiai – taip. Tik 6 proc. skaitytojų prisipažino nesivarginantys ir šventėms perkantys gatavus produktus, o 4 proc. – prekybos centrų siūlomus pusgaminius.
Spalio mėnesį pirkėjams pasiūlęs naujus produktus – marinuotą bei šviežiai iškeptą antį, prekybos tinklas „Norfa“ jau džiaugiasi puikiais pardavimais. „Mūsų sumanymas atsivežti ir pirkėjams pasiūlyti vengriškos veislės ančių labai pasiteisino. Kelis kartus išaugę pardavimai rodo, kad žmonėms patinka tiek patiems keptis mūsų marinuotą antį, tiek taupant laiką nusipirkti jau iškeptą mūsų moderniose krosnyse“, – sakė „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.
Specialistas neslėpė, kad antį išsikepti namuose dažnai būna tikras iššūkis, mat ši gali būti perkepta ir tapti sausa. Tačiau vengriškos veislės antys pasižymi sultinga mėsa, kurios turi gerokai daugiau, tad fiasko patirti virtuvėje beveik neįmanoma. Tinkamai paruoštas paukštis būna gardus ir aromatingas, o šiemet marinatas kvepia imbieru bei medumi. Su kokiais įdarais, padažais ir garnyrais patiekti antį šventiniam stalui galite rasti čia.