Ingredientai (18 cm skersmens tortukui):
- 270 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ¼ arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- ½ a.š. maltų kardamonų
- ½ arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 100 g rudojo cukraus;
- 100 ml cukraus sirupo
- 125 g sviesto;
- 100 ml plakamosios grietinėlės;
- 150 ml pieno.
kremui:
- 500 g plakamosios grietinėlės;
- 500 g maskarponės;
- 3 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių cukatų.
cukruotoms spanguolėms:
- šviežių spanguolių;
- 1 baltymas;
- smulkaus cukrus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, prieskonius, viską persijokite.
3. Ištirpinkite sviestą, supilkite į puodą pieną ir grietinėlę.
4. Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Supilkite sirupą ir gerai išmaišykite. Dalimis pakaitomis įmaišykite miltų ir sviesto mišinius. Nepermaišykite.
5. Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 25–30 minučių. Jei turite tris vienodas kepimo formas, galite visus tris meduolinio biskvito sluoksnius kepti vienu metu. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepė. Išverskite meduolinius biskvitus ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
6. Iki standumo išplakite grietinėlę. Bebaigdami plakti suberkite cukraus pudrą. Sudėkite maskarponę ir išplakite iki purios vientisos masės.
7. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant tortinės, užtepkite trečdalį kremo. Užbarstykite pusę smulkintų cukatų. Uždėkite antrąjį meduolio sluoksnį, užtepkite trečdaliu kremo ir užbarstykite likusias cukatas. Uždėkite viršutinį sluoksnį, užtepkite likusį kremą, gražiai išlyginkite paviršių ir šonus. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, galima palikti ir pernakt.
8. Lengvai išplakite kiaušinio baltymą. Uogas po vieną merkite į baltymą ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Po to po vieną išvoliokite uogas cukruje ir palikite džiūti ant lėkštės apie 30 minučių.
9. Dekoruokite tortą cukruotomis spanguolėmis ir eglišakiais, cukraus masės snaigėmis.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“