Sumuštiniai su ožkos sūriu ir putpelių kiaušiniais
Ingredientai (8 sumuštiniams):
- pusė prancūziško batono;
- pusė karšto rūkymo antienos krūtinėlės;
- 4 virti putpelių kiaušiniai;
- šiek tiek tepamo ožkos sūrio;
- 4 vyšniniai pomidorai;
- žirnių daigų papuošimui.
Gaminimas:
Prancūzišką batoną paskrudiname, užtepame ožkos sūrio. Sluoksniuojame: antienos filė, vyšninio pomidoro puselė, pusė putpelės kiaušinio. Puošiame žirnių daigais.
Gaivūs sumuštiniai su figų džemu ir avietėmis
Ingredientai (8 sumuštiniams):
- pusė prancūziško batono;
- pusė karšto rūkymo antienos krūtinėlės;
- 1 figa;
- 8 avietės;
- šiek tiek figų džemo;
- burokėlių lapų papuošimui.
Gaminimas:
Prancūzišką batoną paskrudiname, tepame figų džemo. Sluoksniuojame: antienos filė, šviežių burokėlių lapas, figos riekelė, avietė.
Figų ir rūkytos antienos filė salotos su Burrata sūriu
Ingredientai (2 asm.):
- 50 g salotinės sultenės lapų;
- 80 g šviežių burokėlių lapų;
- 250 g karšto rūkymo antienos filė;
- 150 g šviežio Burrata sūrio;
- 2 figos;
- alyvuogių aliejaus, pašlakstymui;
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplauname salotų lapus ir leidžiame jiems apdžiūti. Susipjaustome antienos filė ir figas. Suplėšome Burrata sūrį ir skaniname salotas tyru alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Šioms salotoms puikiai tiktų ir balzaminis actas.
Šie receptai – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.