Ingredientai:
- 1 ananasas;
- 1 omaras;
- saujelė ryžių;
- kokoso pieno ir vandens mišinio;
- česnako;
- gabalėlis aštuonkojo;
- 1 citrina;
- šviežios petražolės;
- šviežia kalendra.
Gaminimas:
1. Visų pirma, reikėtų pasiruošti ananaso puseles: išskobti vidų perpjovus jį išilgai pusiau (išskobto minkštimo dar reikės)
2. Omarą patogiausia išdarinėti perpjovus pusiau iš vidinės pusės. Nepamirškite, kad žnyplėse yra nemažai „mėsos“ ir jei neturite specialių įrankių (o jeigu skaitote šį straipsnį, turbūt neturite), skaldykite jas peilio rankena, riešutų gliaudikliu ar kitu metaliniu virtuvės įrankiu.
3. Kol ryžiai verda sūdyto vandens ir kokosų pieno mišinyje (50/50), keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname česnaką (sukepusius gabalėlius išgraibome iš keptuvės ir išmetame), trumpai apkepiname pjaustytus omarą, aštuonkojį ir ananasus.
4. Būtinai pašlakstome citrinos sultimis, sūdome, užberiame kapotomis kalendromis bei petražolėmis ir sumaišome su išvirusiais ryžiais.
5. Gautu mišiniu įdarome ananaso puses ir tiekiame.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.