„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šviežių braškių pyragas – paprastas vasaros stebuklas

Torto skonis tiesiog nepakartojamas – vėsus, rūgštus, lengvas ir gaivus. Prieš jį nublanksta net ledai – ir suaugusiems, ir vaikams.
Braškių tortas
Braškių tortas / Shutterstock.com

Ingredientai

  • 2 kg braškių;
  • 800 g varškės;
  • 5–7 šaukštai medus;
  • 45 g želatinos

Gaminimas:

Pagal instrukcijas pagaminkite 3 pakelius želatinos. Į indą įdėkite maistinę plėvelę ir sudėkite ant jos nedidelę dalį griežinėliais pjaustytų braškių.

Likusias braškes sutrinkite kokteilių trintuvu, o rankiniu trintuvu kuo smulkiau sutrinkite varškę. Pabaigoje įpilkite medaus. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ir lėtai supilkite į masę. O tada ją po truputį pilkite į indą su braškėmis. Stenkitės lėtai, kad kuo daugiau braškių liptų apačioje prispaustos masės. Beliko padėti į šaldytuvą parai ir laukti.

Antrą dieną ant viršaus uždėkite lėkštę, apverskite ją aukštyn kojomis ir labai lengvai nuimkite plėvelę.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs