„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šviežių bulvių apkepas su sūriu

Ūkininkų laukuose verda bulviakasis, o mes jau galime mėgautis gardžiais ir taip lietuvių mėgstamais bulviniais patiekalais. Šiandien kviečiame išmėginti bulvių apkepą. Garantuojame: pirštelius aplaižysite ir dar paprašysite.
Bulvių apkepas su sūriu
Bulvių apkepas su sūriu / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1,2 kg nuluptų bulvių,
  • ¼ st. miltų,
  • 60 g sviesto,
  • 500 ml pieno,
  • 2 st. tarkuoto fermentinio sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Nuluptas bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iki geltonumo pakepinkite jame miltus. Pamažu nuolat maišydami supilkite pieną. Maišydami kaitinkite iki virimo, kad gautųsi vientisa masė.

Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Į sviestu išteptą skardą suberkite trečdalį bulvių, pabarstykite druska bei pipirais ir užpilkite trečdaliu padažo. Suberkite dar trečdalį bulvių ir dar trečdalį padažo, galiausiai likusias bulves ir užpilkite likusiu padažu.

Apkepą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą, kol paviršius gražiai apskrus. Jeigu pradės degti, pridenkite folijos lakštu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“