Reikės:
- 1,2 kg nuluptų bulvių,
- ¼ st. miltų,
- 60 g sviesto,
- 500 ml pieno,
- 2 st. tarkuoto fermentinio sūrio,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuluptas bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iki geltonumo pakepinkite jame miltus. Pamažu nuolat maišydami supilkite pieną. Maišydami kaitinkite iki virimo, kad gautųsi vientisa masė.
Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.
Į sviestu išteptą skardą suberkite trečdalį bulvių, pabarstykite druska bei pipirais ir užpilkite trečdaliu padažo. Suberkite dar trečdalį bulvių ir dar trečdalį padažo, galiausiai likusias bulves ir užpilkite likusiu padažu.
Apkepą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą, kol paviršius gražiai apskrus. Jeigu pradės degti, pridenkite folijos lakštu.
Skanaus!