Šviežių kopūstų salotos su džiovintais pomidorais. Paruošit per 10 minučių!

Jau pasirodė švieži kopūstai, atkeliavę iš šiltesnių kraštų, o juk ši daržovė nors ir atrodo kukli, iš tiesų kupina vitaminų. Kopūstus šįsyk kviečiame paskaninti džiovintais pomidorais ir riešutais. Nustebsite, koks tai skanus derinys! Be to, likučius porą dienų drąsiai galite laikyti šaldytuve.
Kopūstų salotas pagardins džiovinti pomidorai
Kopūstų salotas pagardins džiovinti pomidorai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis šviežias kopūstas (apie 400-500 g);
  • sauja graikinių riešutų;
  • 8-10 džiovintų pomidorų aliejuje.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto (arba 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto ir 1 arbat. šaukšt. skysto medaus);
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Pilkite ir berkite visus jam skirtus ingredientus į nedidelį stiklainėlį, užsukite ir gerai papurtykite.

2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol lengvai pakvips. Atvėsinkite, o tada stambiai sukapokite. Džiovintus pomidorus nusunkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Kopūstą supjaustykite plonyčiais šiaudeliais.

3. Į didelį dubenį pirmiausiai suberkite kopūstus, berkite žiupsnį druskos, o tada rankomis gerai pagniaužykite – kopūstai suminkštės, išleis sultis. Tuomet berkite pomidorus, supilkite padažą, gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite riešutus ir darsyk pamaišykite. Galite ragauti, o likučius laikykite uždarame inde šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis