Ingredientai (4 porcijoms):
- Augalinio aliejaus;
- 3–4 valg. šaukšt. žaliojo kario (Gaeng Kiew Wan) pastos;
- 200 ml kokosų pieno;
- 500 g vištos šlaunelių (be kaulų);
- 5 plėšyti Kafiro žaliosios citrinos lapai;
- 2 valg. šaukšt. palmių cukraus;
- apie 180 g baklažano (geriau Tailando);
- 5 raudonų ir žalių aitriųjų paprikų;
- baziliko lapų (geriau Tailando saldžiojo baziliko);
- žuvies padažo (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Į pašildytą puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Įdėkite valgomąjį šaukštą žaliojo kario pastos. Gerai išmaišykite.
2. Įpilkite šiek tiek kokosų pieno, kad pasta suminkštėtų ir taptų lengvai tepi. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite maišydami, kol pradės kilti burbuliukai ir mišinys taps ryškiai žalias.
3. Padidinkite ugnį, sudėkite supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą, kad ji apkeptų ir išlaikytų sultingumą. Maišykite tol, kol vištiena pakeis spalvą.
4. Įpilkite daugiau kokosų pieno į kario mišinį. Užvirinkite ir maišykite, kad mišinys neprikeptų prie dugno.
5. Sudėkite Kafiro žaliosios citrinos lapų, įberkite palmių cukraus, kuris sustiprins natūralų kokosų pieno saldumą. Berkite ragaudami, nes palmių cukraus saldumas būna nevienodas.
6. Į verdantį mišinį sudėkite supjaustytus baklažanus ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol vėl užvirs.
7. Pridėkite raudonų ir žalių aitriųjų paprikų, vis paragaudami, ar nereikia dar kokių nors prieskonių.
8. Jau išjungę viryklę, sudėkite bazilikų lapus ir pamaišykite, kad bazilikų aliejus patektų į mišinį.
9. Valgykite su garuose virtais ryžiais.