Takai su krevetėmis ir kopūstais: nepaliks abejingų

„Kai skubu, mėgstu ruošti greitai pagaminamus patiekalus. Vienas iš tokių patiekalų būna šie takai, kuriuos mėgsta visi“, – sako maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Takai su krevetėmis ir kopūstais
Takai su krevetėmis ir kopūstais / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

150 g raudongūžio kopūsto,

raudonojo svogūno,

1/2 žaliųjų citrinų sulčių,

šaukšto medaus,

8 mažų tortilijų,

220 g virtų krevečių,

šaukšto aliejaus,

1/2 ilgavaisio agurko arba 2 trumpavaisių,

1/4 šaukštelio maltos rūkytos paprikos.

Kaip gaminti:

1. Žaliosios citrinos sultis gerai išmaišykite su medumi.

2. Kopūstą nuplaukite ir susmulkinkite plonais šiaudeliais. Svogūną nulupkite ir taip pat supjaustykite juostelėmis. Sumaišykite su kopūstais. Daržoves pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite krevetes ir pakaitinkite, kol pakeis spalvą. Iškart suberkite rūkytą papriką ir pakepinkite dar minutę.

4. Tortilijas pašildykite sausoje keptuvėje, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kad suminkštėtų.

5. Agurką nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais.

6. Į kiekvieną tortiliją dėkite kopūstų ir svogūnų, agurkų, krevečių. Apliekite įdarą paruoštu citrinos sulčių ir medaus padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai