Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarasovų virtuvėje“ – gardžios rudeniškos bandelės su obuoliais ir varške

Naujoje „Tarasovai virtuvėje“ laidoje Violeta ir Vilius siūlo pasilepinti nuostabiai atrodančiomis, gardžiai kvepiančiomis, minkštutėmis mielinėmis bandelėmis su obuoliais ir varške. Desertui pagaminti prireiks nedaug ingredientų, o bandelės puikiai tiks savaitgalio pusryčiams su kava ar arbata!

Šį kartą Vilius laidą pradeda greitakalbe berdamas žodžius, kadangi pora gamina pagal blic receptą.

„Gaminsime bandeles su obuoliais ir varške. Joms reikia labai nedaug ingredientų, yra greitai paruošiamos ir skanios“, – pristato Violeta.

Bandelėms naudojama šaldyta mielinė sluoksniuota tešla, varškė, obuoliai, pudingo milteliai, cukrus, cukraus pudra ir citrina. Pastarieji ingredientai reikalingi glaisto gamybai.

„Valgyti rekomenduojame pusryčiams su kava, – prideda V.Tarasovas. – Mūsų namie tai yra pačios mėgstamiausios bandelės.“

Pirmiausia Violeta ir Vilius imasi nuo obuolių lupti žieveles. Vilius pripažįsta, kad laidoje to dar nėra daręs.

„Mano vyras namie net bulvių neskuta. Dabar visiems papasakosiu, ko tu nedarai“, – atskleidžia V.Tarasovienė.

„Yra pilna medžiagos net feisbuke, kaip aš skutu bulves“, – atkerta V.Tarasovas.

Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Nors Viliui lupti obuolį sekasi neblogai, jis pripažįsta, kad blic receptas būtų kur kas greitesnis, jei viską padarytų Violeta.

„Šiandien mano darbas baigtas, laukia tik valgymas“, – apsidžiaugia baigęs lupti obuolius V.Tarasovas.

Violeta obuolius supjausto mažais gabaliukais, o tuomet sumaišo su varške. Iškočiojus tešlą, dedamas įdaras ir suformuojamos bandelės. Violeta atskleidžia, kad prieš kepant jas reikia aptepti pienu – tada bandelės tampa tarsi aksominės.

Iškepus bandeles, pora gamina glajų, tačiau jį tepti galima tik atvėsus desertui, tad prireiks šiek tiek kantrybės.

„Mmm, – pirmąją bandelę ragauja Vilius. – Tobula!“

Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais