Šį kartą laidoje Violeta ir Vilius ruošia prancūzišką pyragą – kišą su kumpiu. V.Tarasovienė aiškina, kad įdarą galima rinktis tokį, kokio norisi, o šį kartą ji naudoja svogūną, brokolį ir šaldytas daržoves.
„Dažniausiai kišas valgomas pusryčiams, nes dedasi kiaušiniai, kumpis, – pristato Violeta. – Iš pradžių padaroma tešla, kuri vėliau padedama pusvalandžiui šalti, o vėliau ruošiamas įdaras.“
„Aš, kaip visada, tarkuosiu, nes nieko daugiau nemoku“, – darbo imasi Vilius.
Violeta pataria tešlą pasidaryti iš vakaro, tuomet ryte bus galima pasiruošti įdarą ir kišą valgyti pusryčiams.
Viliaus dainų fone V.Tarasovienė iškočioja tešlą, ją palieka šaldytuve, o tuomet deda į kepimo indą.
„Man davei supjaustyti kumpį! Ne kokį svogūną, kurį jau pjaustau profesionaliai. Toks atsakingas darbas dabar“, – džiaugiasi V.Tarasovas.
Iš pradžių Violeta deda į orkaitę kepti tešlą – ją subado šakute tam, jog išeitų oras, ir mažiau iškiltų. Tuo pačiu metu įdeda kepti daržoves bei kumpį.
Iškepus tešlai, ant jos sudedamas paruoštas įdaras, užpilamas kiaušinių bei grietinėlės padažas ir dar kartą dedama į orkaitę.
„Duok, aš paragausiu, – pirmas įvertinti nori Vilius. – Mmm! Tobuli pusryčiai.“
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: