Violeta ir Vilius su laidos „Tarasovai virtuvėje“ žiūrovais sveikinasi pristatydami naują receptą – obuolių pyragą.
„Tai labai paprastas receptas, jūs net neįsivaizduojate. Nieko nereikia daryti, dėsime tik miltus, avižinius dribsnius, cukrų, sviestą, cinamoną ir obuolius, – tikina V.Tarasovienė. – Sveikuoliškas desertas nekreipiant dėmesio į tai, kiek reikės cukraus.“
„Prie pyrago bus ir mažiau sveikas priedas – ledai“, – šypsosi V.Tarasovas.
Violeta iš karto išmaišo reikiamus ingredientus ir imasi pjaustyti obuolius, o Vilius juos tarkuoja. Darbuodamasi, V.Tarasovienė paaiškina, kad jei obuoliai rūgštesni, reikia įdėti daugiau cukraus.
„Labai nemėgstu, kai būna saldūs obuoliai. Turi būti rūgštelė, tame pats skanumas“, – sako Violeta.
Baigusi pjaustyti obuolius, Violeta iš Viliaus perima jų tarkavimą.
„Vėl demonstruosiesi. O jau, atrodo, taip variau“, – juokiasi V.Tarasovas.
Gaminimo procesas vyksta kur kas linksmiau, kai Vilius užtraukia dainą, o šį kartą prie jo prisijungia ir Violeta.
Paruošus ingredientus, šie sudedami į kepimo indą, o tuomet apliejami ištirpintu sviestu. Violetos teigimu, pyragą reikia kepti apie pusvalandį – tol, kol gražiai paruduos viršus.
„Dėk greičiau, noriu ragauti!“ – nerimsta V.Tarasovas, kol Violeta pataria leisti pyragui pastovėti tam, jog šiek tiek atvėstų.
„Aš jau ragauju, pavydėkite. Fantastika, tobulas desertas!“ – netrukus įvertina Vilius.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: